KTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Lisans Öğrencileri Teknik Gezi Etkinliğimiz Gerçekleştirildi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü ve Metalurji Malzeme Kulübü işbirliği ile 06.06.2023 tarihinde 15 kişilik öğrenci grubumuz ve görevli iki öğretim elemanımız tarafından Trabzon Arsin Organize Sanayi bölgesinde hizmet veren TİSAŞ | Trabzon Silah Sanayi A.Ş. ve Küçükarslanlar Bakır Çinko A.Ş. firmalarına teknik gezi düzenlenmiştir. Teknik gezi etkinliği, öğleden önce TİSAŞ | Trabzon Silah Sanayi A.Ş. firması ile başlamıştır. TİSAŞ üretim tesisinde giriş kalite kontrol, kapak hattı, ısıl işlem ve yüzey işlem birimleri sorumlu mühendisler tarafından detaylı bir şekilde tanıtılmıştır. Öğleden sonra gerçekleşen teknik gezi etkinliğinde ise Küçükarslanlar Bakır Çinko A.Ş. üretim tesisi ziyaret edilmiştir. Yapılan ziyaret kapsamında, indüksiyon döküm hattı, sıcak ekstrüzyon hattı, çekme hattı, haddeleme hattı, çinko ve kurşun döküm hattı, boru imalat hattı, oksijensiz bakır üretim hattı, tel çekme hattı ve kalite kontrol birimi sorumlu mühendisler tarafından detaylı olarak anlatılmıştır.

Öğrencilerimizin yoğun soruları ile soru-cevap şeklinde gerçekleştirilen iki ziyaretimiz de hem yarının mühendisleri olan öğrencilerimizin bilgi birikimlerinin artması ve sanayinin üniversite öğrencileriyle bir araya gelmesi hem de teorik olarak öğrenilen bilgilerin uygulama ile pekiştirilmesi açısından oldukça verimli olarak gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimizi büyük bir samimiyetle ağırladıkları ve tüm sorularına eksiksiz cevap verdikleri için TİSAŞ | Trabzon Silah Sanayi A.Ş. ve Küçükarslanlar Bakır Çinko A.Ş. firmalarının değerli yöneticilerine, sorumlu mühendislere ve işletmelerde görevli olan teknik elemanlar Karadeniz Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü olarak teşekkürlerimizi sunarız.

Bölüm Başkanlığı

07 Haziran 2023