haberler

"Savunma Sanayinde Stratejik Malzemeler" Konulu Bilimsel Konferansımız Gerçekleştirildi !

"Savunma Sanayinde Stratejik Malzemeler" Konulu Bilimsel Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü ve GALSİAD, Sima Alüminyum, Saha İstanbul, Seykoç Alüminyum, Gebze Teknik Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlenen " Savunma Sanayinde Stratejik Malzemeler " konulu bilimsel konferans, Celalettin KIRBOZ, Murat ÇIĞLI ve Prof. Dr. Mustafa TÜRKMEN’in katılımlarıyla gerçekleştirildi. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanlığı tarafından organize edilen ve Bölüm Amfisi'nde gerçekleştirilen bilimsel konferansa; Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü kurucusu Prof. Dr. Fazlı ARSLAN,  Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aykut ÇANAKÇI, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Aykut ÇANAKÇI’nın Konuşması ile Konferans Başladı

Yeni genç ve dinamik mühendis modelinin yetişmesinde teorik alt yapının bu oturulan sıralarda emek verilerek başladığını belirten Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Aykut ÇANAKÇI, sanayi-üniversite bağlantılarının güçlenmesi ve ortak bir paydada buluşulması adına konferansın önemine değindi. Sanayiinin ve işverenin ihtiyaç duyduğu “T Tipi İnsan Modeli” kavramından bahsedildi. Günümüzün en önemli konularından olan Savunma Sanayiinde kullanılan malzemeler ile alanında yetkin Türk firmalarını burada öğrencilerle buluşturmaktan duyduğu mutluluğu belirtti.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliğinin Savunma Sanayiindeki Büyük Payı Vurgulandı

Bölüm Başkanlığımız tarafından organize edilen organizasyona ilgi büyüktü. Amfi kapasitesinin %100’e yaklaştığı bu bilimsel konferansta, savunma sanayinin günümüzdeki yeri, alüminyum alaşımlarının savunma sanayiindeki önemi, üretim yöntemleri, savunma sanayiindeki standartlar ve kalite sertifikasyonları değerli katılımcılar tarafından aktarıldı. Ayrıca yapılan anketler doğrultusunda işverenlerin yeni mezun mühendislerde mülakat aşamasında ve iş hayatında önem verdiği kalifikasyonlar üzerine söyleşi gerçekleştirildi.

Rektörümüzün Konuşması Sonrasında Katılımcılara Plaketleri Takdim Edildi
Programın sonunda Rektörümüz’ün gerçekleştirdiği konuşmada “Malzeme olmadan hiçbir şey olmaz.” vurgusunun ardından, değerli katılımcılarımıza Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Bölüm Kurucumuz Prof. Dr. Fazlı ARSLAN ve Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Aykut ÇANAKÇI tarafından plaketleri ve hediyeleri takdim edilerek, teşekkürleri sunuldu.


25 Nisan 2024