özgönül aksoy bilgisayar destekli tasarım laboratuvarı (öabdtl)

Mimarlık Fakültesi içinde bulunan Bilgisayar Laboratuvarı lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri kullanmaktadır. Laboratuvarda 55 bilgisayar hizmet vermektedir. Kullanım alanı 240 m2’dir. Teknik ofis, mekanik, malzeme deposu gibi bölümlere ayrılmıştır.

Bilgisayar Destekli Tasarım Laboratuvarına 2006 yılında Prof. Dr. Özgönül AKSOY’un anısına “Özgönül Aksoy Bilgisayar Destekli Tasarım Laboratuvarı” adı verilmiştir. Laboratuvarda Mimarlık Fakültesinin bünyesinde yer alan 3 bölümün lisans ve lisansüstü öğrencilerine, kendi meslek alanlarında bilgi teknolojilerinden nasıl yararlanabileceklerini gösterilmekte ve bu konuda eğitim verilmektedir.

Laboratuvardaki bilgisayarlarda Autocad, Adobe Photoshop, ArchiCAD 16, Photospace, LayOut 2014, Sketchup 2014, SPSS 12.0 for, Style Builder 2014 ve Autodesk 360 programları bulunmaktadır. Kullanıcılar yüklü olan programlar ile çalışabilecekleri gibi internete de erişebilirler.

Kuruluşundan bu yana geliştirilen ve yenilenen donanım kapasitesi ile ÖABDT Laboratuvarı, Mimarlık Fakültesi eğitim sürecinde önemli bir görev yürütmektedir.