haberler

LivenARCH VIII-2023: RE/DE/GENERATION(S) IN ARCHITECTURE

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi-Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen LivenARCH VIII-2023: RE/DE/GENERATION(S) IN ARCHITECTURE” konulu uluslararası kongre ve 27 Eylül 2023 Çarşamba günü saat 09.00’da açılış konuşmaları ile başladı.

Açılış konuşmaları sırasıyla, LivenARCH Kongre Başkanı Prof. Dr. Ömer İskender TULUK, KTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cenap SANCAR ve KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil RAKICI tarafından çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

İlk günün çağrılı konuşmacısı Carlo Ratti (Massachusetts Institute of Technology) açılış konuşmalarının ardından sunumunu katılımcılarla paylaştı. Sonraki günlerde ise sırasıyla Jose Pareja-Gomez (Zaha Hadid Architects), Styliani Lefaki (Polytechnical Collage of Aristotle University of Thessaloniki), Vahid Ghobadian (Islamic Azad University) ve Sofia Aleixo (University of Évora) çağrılı konuşmacı olarak kongreye katılım sağlayacaklardır. LivenARCH VIII Kongresinde ulusal ve uluslararası düzeyde 60 adet bildiri sunulmaktadır.

Kongre çevrimiçi olarak gerçekleştirilmekte olup detaylı bilgi ve kongreye katılım için https://www.livenarch.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Program ve katılım linkleri kongre ana sayfasında ve KTÜ Mimarlık Bölümü sosyal medya hesaplarımızda paylaşılmaktadır.


28 Eylül 2023