duyurular

18

Haziran

2020-2021 Staj Sürecine İlişkin Bilgilendirme

MBG

          1. Bölümümüz 3. Sınıf öğrencilerinden 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı yaz döneminde MBG4037 Staj uygulaması kapsamında staj yapmak isteyenler Staj Taahhütname Dilekçesini imzalayarak dönem sonu veya bütünleme sınavlarından sonra 2021-2022 eğitim-öğretim yılı başlayıncaya kadar 30 (Otuz) iş günü stajlarını yapabilirler. Sınav dönemlerinde, resmi tatil ve bayram tatillerinde staj yapmak mümkün olmayıp, staj başlangıç ve bitiş tarihlerinin buna göre hesaplanması gerekir. Staj yerlerinin bulunması öğrencilerin kendi sorumluluğunda olacaktır.

          2. Staj başvurusu için gerekli belgelerin tarayıcıdan geçirilerek pdf formatında tek bir dosya yapılarak e-posta yolu ile ulaştırılması halinde staj işlemlerinin başlatılacak, ancak belgelerin orijinallerinin posta yolu ile bölüme ulaştırılması gerekmektedir.

          3. Yaz döneminde staj yapacakların Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından alacakları basılı staj dosyasını veya bölüm web sayfasında yer alan sanal staj dosyası ve eklerini bastırıp kullanabileceklerdir.

          Aşağıdaki belgeleri hazırlayarak süreci başlatabilirsiniz.

          a. Staj Başvuru Formu

Öncelikle staj yapılacak işletmenin uygun olup olmadığının Bölüm Staj Komisyonunca ön değerlendirilmesinin yapılabilmesi için doldurulan Staj Başvuru Formu ve gerekiyorsa staj yapılacak işletmeye ait ek bilgilerin e-posta yolu ile molekuler@ktu.edu.tr adresine iletilmesi gerekir. Bölüm Staj Komisyonundan staj için işletmenin uygun olduğunu belirten e-postayı alanlar Staj Başvuru Formunu ilgili işletmeye imzalatırlar. Staj başvuru formu eksiksiz bir şekilde doldurulmalı, fotoğraf yapıştırılmalı ve imzalı olarak renkli bir tarayıcı ile taranarak pdf formatında kaydedilmelidir.

          b. Aile Sağlık Yardım Belgesi

Belge doldurulup imzalandıktan sonra renkli bir tarayıcı ile taranarak pdf formatında kaydedilmelidir.

          c. Nüfus Cüzdanı Önlü Arkalı Fotokopisi

Nüfus cüzdanının ön ve arka yüzü aynı sayfada olacak şekilde fotokopi çekilip renkli bir tarayıcı ile taranarak pdf formatında kaydedilmelidir.

          d. Sağlık Provizyon Belgesi

Belge E–Devlet üzerinden veya Sosyal Güvenlik Kurumundan temin edilebilmektedir. E-Devlet üzerinden şifrenizle giriş yaparak ilgili belgeyi pdf formatında kaydedebilirsiniz.

          e. Staj Taahhütname Dilekçesi

Bölüm web sayfasında yer alan Staj Taahhütname Dilekçesi eksiksiz bir şekilde doldurulup imzalandıktan sonra renkli bir tarayıcı ile taranarak pdf formatında kaydedilmelidir.

          Belge Teslimi:

          Hazırlanan belgeler belirtilen sırada ve eksiksiz olarak pdf formatında tek bir dosya olacak şekilde birleştirilmeli ve staj başlangıç tarihinden en az 15 (on beş) gün önce molekuler@ktu.edu.tr e-posta adresine gönderilmelidir. Bölüm sekreterliğine telefonla (0 462 377 36 86) bilgi verilmesi işlemlerin hızlı yürütülmesi açısından tavsiye edilir. Ayrıca, e-posta ile gönderilen belgelerin orijinallerinin posta yoluyla bölüm sekreterliğine (Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, 61080 Ortahisar/Trabzon) iletilmesi stajın geçerliliği için özellikle gereklidir. Staj başvurusunda veya staj süresince ihtiyaç duyulan bilgi, belge ve dosyalar bölüm web sayfasında Staj sekmesi altında ilan edilmiştir.

 

          Staj Taahhütname Dilekçesi için tıklayınız.