Mazeret Sınavı Başvuru Formu

MBGB

Arasınava giremeyen öğrenciler, sınava giremediği güne ait sağlık raporu veya geçerli bir mazeret nedeni ile en geç 24 Mayıs 2021 tarihi mesai bitimine kadar başvuruda bulunduğu takdirde mazeret sınavına girme durumu değerlendirilir. Öğrencilerin mazeret sınav hakkı için yaptıkları başvurularının değerlendirme sonucu en geç 7 Haziran 2021 tarihinde bölüm web sayfasında topluca ilan edilir. Arasınavlar için mazeret sınavları 14-19 Haziran 2021 tarihleri arasında olup, mazeret sınavına girmesi uygun görülen öğrenci bölüm web sayfasında ilgili ders/dersler için önceden ilan edilmiş sınav programındaki tarih ve saatte sınava girer.

Mazeret Sınavı Başvuru Formunun doldurulup imzalanarak mazereti gösterir belge ile birlikte molekuler@ktu.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir. Ayrıca, mail ile gönderilen Mazeret Sınavı Başvuru Formu ile sağlık raporu veya geçerli mazeretini gösterir belgelerin orijinallerinin posta yoluyla bölüm sekreterliğine (Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, 61080 Ortahisar/Trabzon) iletilmesi sınavın geçerliliği için özellikle gereklidir.

Mazeret Sınavı Başvuru Formu”nu tıklayarak gerekli forma ulaşabilirsiniz.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Önlisans Ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği

Mazeret sınavı

MADDE 19 – (1) (Değişik: RG-6/9/2018-30527) Mazeret sınav hakkı, mazereti nedeniyle ara sınavlara giremeyen öğrencilere verilir. Bunun dışında başka hiçbir sınav ve yarıyıl içi çalışmaları için mazeret sınav hakkı verilmez. Ara sınav için mazeret sınavı, yarıyılın son haftasında yapılır ve dersin tüm içeriğini kapsar.

(2) (Değişik: RG-20/10/2019-30924) Mazeret sınavı yapılması, ilgili bölüm başkanlığı veya yüksekokul müdürlüğünce karara bağlanır. Hastalık nedeniyle sınavlara giremeyen öğrencilerin, sağlıkla ilgili mazeretlerinin kabul edilmesi için sağlık raporlarının Üniversitenin sağlık kuruluşlarından veya diğer sağlık kurum ve kuruluşlarından alınmış olması gerekir. Raporlu olan öğrenciler raporlu oldukları süreler içerisinde derslere devam edemezler, sınavlara giremezler. Raporlu olduğu halde sınavlara giren öğrencinin sınavı değerlendirilmez, o sınavdan sıfır not almış sayılır.

(3) (Değişik: RG-6/9/2018-30527) Öğrenci, mazeret belgesini mazeretin bitiş tarihini izleyen yedi gün içerisinde kayıtlı olduğu birime verir. Bu sürenin dışında yapılan başvurular işleme konulmaz. Mazeret sınavlarına girmeyen öğrencilere yeni bir mazeret sınavı yapılmaz.