ÖĞRENCİ
Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Murat Erdem Güzel Yurt Dışı Araştırma Projesi Kapsamında Almanya'da
Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Erdem Güzel, BAP05 – Yurt Dışı Araştırma Projesi kapsamında yurt dışında araştırma faaliyetlerinde bulunmak üzere Almanya’ya gitti. Doç. Dr. Murat Erdem Güzel’in yürütücülüğünü üstlendiği “Crepidinae’nin Yayılışı ve Evrimi – Cichorieae’nin En Büyük Alt Oymağının Biyocoğrafyası, Karakter Evrimi ve Tarihi Üzerine Çalışmalar” başlıklı proje, Cichorieae tribusunun en geniş alt oymağı olan Crepidinae’nin evrimsel ve biyocoğrafik süreçlerini kapsamlı biçimde incelemeyi amaçlamaktadır.
Araştırma çalışmaları, Dünya Üniversite Sıralamasında 104. sırada yer alan Freie Universität Berlin bünyesindeki Botanic Garden and Botanical Museum Berlin’de gerçekleştirilecektir. Proje kapsamında Doç. Dr. Murat Erdem Güzel, Dr. Norbert Kilian, Dr. Konstantina Koutroumpa ve Prof. Dr. Kamil Çoşkunçelebi ile iş birliği içinde çalışmalar yürütecektir.
Ocak 2026 – Temmuz 2026 tarihleri arasında devam edecek olan bu araştırma faaliyeti, bölümümüzün uluslararası bilimsel iş birliklerini güçlendirmesi ve evrimsel biyoloji ile biyocoğrafya alanlarına önemli katkılar sunması açısından büyük önem taşımaktadır.

02 Şubat 2026
Bölümümüzde 'Akademik Kariyer Yolculuğu Söyleşisi', yoğun katılımla gerçekleştirildi.
19 Şubat 2026
Bölümümüz öğrencileri, Milli Kediler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, kampüsümüzde yaşayan kediler için mama ve su kapları bıraktı.
19 Şubat 2026
"Teknofest: Sor, Öğren, Katıl" söyleşisinde öğrencilere TEKNOFEST'in kapsamı, başvuru ve proje hazırlama süreçleri anlatıldı, sorular yanıtlandı.
16 Şubat 2026
Bölümümüz öğretim elemanlarından gelen yazılı talepler doğrultusunda, bölüm çay salonunda iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilmiştir.
16 Şubat 2026
Bölümümüzde, bölüm yönetimi ile araştırma görevlilerinin katılımıyla değerlendirme ve planlama toplantısı gerçekleştirildi.
16 Şubat 2026
Nevzat Batan, TÜBİTAK tarafından düzenlenen 57. 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması kapsamında Samsun Bölge Sergisi'nde jüri üyesi olarak görev aldı.
12 Şubat 2026
Bölümümüzde gerçekleştirilen toplantıda, 2025 yılı akademik performansları ve 2026 yılı hedefleri kapsamlı bir şekilde değerlendirildi.
09 Şubat 2026
Bölümümüz, sömestr tatili süresince çocukları ağırlayarak çocuk dostu bir ortama dönüştü.
26 Ocak 2026
Eylül Taş, katıldığı Tırmanış Şampiyonası'nda üstün bir performans sergileyerek 2.'lik ödülü almaya hak kazandı.
22 Ocak 2026
Bölümümüz akademik ve bilimsel çalışmaları, yerel basında geniş yer bularak dikkat çekti.
22 Ocak 2026
Araştırma Görevlisi Şuranur Ayvaz, Barselona'da düzenlenen COST Action CINNAMON açılış toplantısına katılım sağladı.
20 Ocak 2026
Bölümümüzde sürdürülebilirlik ve enerji tasarrufuna dikkat çekmek amacıyla bir farkındalık çalışması gerçekleştirilmiştir.
19 Ocak 2026
Bölümümüzde Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında bir farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.
16 Ocak 2026
Yomra Merkez İlkokulu öğrencileri bölümümüzü ziyaret ederek laboratuvarları gezdi; yapılan çalışmalar tanıtıldı ve bilimin temel amacı sade bir dille anlatıldı.
08 Ocak 2026