Ocak

Türk Öğrencilere Çin'de Nükleer Enerji Alanında Yüksek Lisans Fırsatı

Mühendislik Fak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında 2012 yılında imzalanan "Nükleer Enerjinin Barışçıl Amaçlarla Kullanımına Dair İşbirliği Anlaşması" çerçevesinde Türkiye’de nükleer enerji alanında yetişmiş insan kaynağını geliştirmek amacıyla Çin’e öğrenci gönderim programları devam ediyor.

Bu kapsamda, Dünya’nın önde gelen üniversitelerinden olan Tsinghua Üniversitesi’nde 6 yıldır süren “Uluslararası Nükleer Enerji Mühendisliği ve Yönetimi Yüksek Lisans Programı”na (TUNEM) 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için dahil olacak 10 öğrenci seçilecek. Program, gelecekte Türkiye’nin nükleer enerji alanında söz sahibi olacak isimlerini yetiştirmeyi amaçlıyor. Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.