FAKÜLTE
AKADEMİK
ÖĞRENCİ
İDARİ
ARAŞTIRMA
Fakültemiz Bölümlerinin Uluslararası Akreditasyonlarının Devamı İçin Başvuruları Tamamladı
Mühendislik Fakültemiz, 2010 yılından bu yana aralıksız olarak sürdürdüğü mühendislik lisans programlarının uluslararası akreditasyon sürecini, eğitimde kalite güvencesi ve sürekli iyileştirme anlayışı çerçevesinde her geçen yıl daha kurumsal bir yapı içinde yürütmektedir. Bu kapsamda, 2010'da başlatılan ve halen devam eden MÜDEK akreditasyonlarının sona ereceği 30 Eylül 2026 tarihi öncesinde, yeni dönem için tüm hazırlıklar tamamlanmış ve başvurular gerçekleştirilmiştir.
Fakültemiz, 2025 yılı MÜDEK değerlendirme süreci kapsamında, programların kalite güvencesini sağlamak amacıyla büyük bir titizlikle çalışarak Öz Değerlendirme Raporlarını tamamlamış MÜDEK ile paylaşmıştır.
Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (EQF) ile uyumlu olan ve bu doğrultuda geliştirilen Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ)'ye dahil edilmiş programlarımız için yapılan bu başvurular, sadece akreditasyon sürecinin bir adımı değil, aynı zamanda mezunların ulusal ve uluslararası yeterlilik sistemlerinde tanınırlığını artıran önemli bir adımdır. TYÇ logosunu taşıyan diplomalar ve akreditasyonla birlikte sağlanan diploma ekleri, mezunlarımızın ülkemiz dışında, Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede eğitim ve istihdam fırsatlarına daha kolay erişmesini sağlamaktadır.
Akreditasyon başvurusu yapılan ve aynı zamanda TYÇ'ye dahil edilen lisans programlarımız şunlardır:
Bilgisayar Mühendisliği (%30 İngilizce)
Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Elektrik-Elektronik Mühendisliği (%100 İngilizce)
Endüstri Mühendisliği
Harita Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği (%100 İngilizce)
Jeofizik Mühendisliği
Jeoloji Mühendisliği
Maden Mühendisliği (%30 İngilizce)
Makine Mühendisliği (%30 İngilizce)
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
MÜDEK akreditasyonu, mühendislik lisans programlarımızın kalite standartlarını karşıladığını belgelemekle kalmamakta; aynı zamanda mezunlarımızın hem ulusal hem de uluslararası iş gücü piyasalarında tanınırlığını ve rekabetçiliğini artırmaktadır. Bu programlardan mezun olan öğrenciler, Diploma Eki (Diploma Supplement) Etiketine sahip olabilmekte, bu da yurt dışında eğitim ve iş başvurularında önemli bir avantaj sağlamaktadır.
Kalite ve akreditasyon süreçleri; öğrencilere çağdaş mühendislik yetkinlikleri kazandırmakla birlikte, TYÇ ve MÜDEK onaylı diplomalar sayesinde mezunların uluslararası hareketliliğini, mesleki başarılarını ve yaşam boyu öğrenme becerilerini desteklemektedir.
KTÜ Mühendislik Fakültesi olarak, bu sürece katkı sunan tüm akademik ve idari personelimize teşekkür eder; kalite odaklı, sürdürülebilir ve tanınan bir mühendislik eğitimi anlayışımızla mezunlarımıza değer katmaya devam edeceğimizi tüm paydaşlarımıza saygıyla duyururuz.

03 Temmuz 2025
KTÜ Mühendislik Fakültesi ile Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.
24 Ekim 2025
Dr. Öğr. Üyesi Özgenç Akın'ın girişimiyle Endonezya'daki ITERA öğretim üyeleri fakültemizi ziyaret ederek seminer vermiş, iş birliği görüşmeleri sonucunda ön protokol imzalanmıştır.
24 Ekim 2025
Çin'in Wuhan kentinde faaliyet gösteren SampleSolution Analytical Technology Laboratory temsilcilerini, 23 Ekim 2025 tarihinde fakültemizde ağırladık.
24 Ekim 2025
Fakültemiz "Akademik Performans ve Hedefler" sunumları kapsamında Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Zafer GÖLBAŞI ile bir görüşme gerçekleştirilmiştir.
23 Ekim 2025
Toplantıda, Mühendislik ve Tıp Fakültesi öğrencilerinin ortak bilimsel çalışmalar yürütebilmesi için fikir alışverişinde bulunuldu.
22 Ekim 2025
Fakültemizin 4. geleneksel ''Öğrenci Buluşması'' etkinliği, akademisyenler, meslek odaları ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
22 Ekim 2025
Fakültemiz, Endonezya Sumatera Institute of Technology (ITERA) ile akademik iş birliği ön protokolü imzaladı.
21 Ekim 2025
Dekanlığımız, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanımız ve öğretim üyelerimiz ile birlikte Deprem ve Yapı Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezimizi ziyaret ettik.
20 Ekim 2025
Fakültemiz "Akademik Performans ve Hedefler" sunumları kapsamında Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Serhatcan Berk AKÇAY ile bir görüşme gerçekleştirilmiştir.
20 Ekim 2025
TİSAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Gökçen Alemdaroğlu ve ARGE Müdürü Ahmet Furkan Erdem, fakültemizi ziyaret ederek Üniversite-Sanayi İşbirliği çalışmaları ve atılabilecek adımları görüştü.
17 Ekim 2025
Bölümlerimizin fiziki altyapı ve laboratuvarlar ihtiyaçları için haftalık alt yapı komisyon toplantımızı gerçekleştirdik.
17 Ekim 2025
Mühendislik Fakültesi, ''4. Geleneksel Öğrenci Buluşması'' öncesi kulüp ve takımlarla hazırlık toplantısı yaptı.
16 Ekim 2025
Doç. Dr. Ömer Faruk YILMAZ'a, TÜBİTAK 1831 kapsamında desteklenen projesi dolayısıyla teşekkür belgesi verilmiştir.
16 Ekim 2025
Prof. Dr. Hasan GEDİKLİ'ye TÜRKPATENT ISIF'25 / 10. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'nda kazandığı "Bronz Madalya ödülünden dolayı teşekkür belgedi takdim edildi.
15 Ekim 2025