FAKÜLTE
AKADEMİK
ÖĞRENCİ
İDARİ
ARAÅžTIRMA
Mühendislik Fakültesinden ''Teknoloji-Ontoloji Penceresinden Algoritmik Bir Varlık Olarak Yapay Zeka'' Programına Katılım
“Teknoloji–Ontoloji Penceresinden Algoritmik Bir Varlık Olarak Yapay Zeka” baÅŸlıklı özel programda, yapay zekanın yalnızca bir teknoloji deÄŸil, aynı zamanda ontolojik bir varlık biçimi olarak deÄŸerlendirilebileceÄŸi fikri ele alındı.
Programa konuÅŸmacı olarak (E) Microsoft Projeler Koordinatörü Abdurrahman BULUT katıldı. BULUT, yapay zekanın insanla kurduÄŸu iliÅŸkiyi, etik sınırlarını ve varlık boyutunu felsefi bir perspektiften deÄŸerlendirdi.
EtkinliÄŸe ayrıca Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Varol ile Bilgisayar MühendisliÄŸi Bölüm BaÅŸkanı Prof. Dr. Mustafa UlutaÅŸ da katılarak programa destek verdiler.
ÖÄŸrenciler ve akademisyenlerin yoÄŸun ilgi gösterdiÄŸi etkinlikte, yapay zekanın gelecekteki toplumsal, teknolojik ve felsefi etkilerine dair önemli tartışmalar yürütüldü.
Program, katılımcılara teÅŸekkür edilmesinin ardından sona erdi.
Programı izlemek için: https://www.youtube.com/live/jC2rpC0N7_0?si=a12a87Pld_qKhteK








05 Kasım 2025
Fakültemiz Yazılım Mühendisliği Bölümü ile Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Bölümü yönetimleriyle 2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde bir toplantı gerçekleştirildi.
09 Eylül 2026
Prof. Dr. Yücel ÖZMEN'e, tescil edilen patenti dolayısıyla teşekkür belgesi takdim edildi.
09 Eylül 2026
TÜBİTAK 1005 kapsamında desteklenen projede araştırmacı olarak görev alan Prof. Dr. Önder AYDEMİR'e teşekkür belgesi takdim edildi.
09 Eylül 2026
Prof. Dr. Mehmet ARSLAN'a, TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen projesi dolayısıyla teşekkür belgesi verilmiştir.
09 Eylül 2026
Harita Mühendisliği Bölümü Kartografya Anabilim Dalı Başkanlığı seçim süreci, akademik performans değerlendirmesiyle birlikte başarıyla tamamlanmıştır.
08 Eylül 2026
Maden Mühendisliği Bölümü Maden İşletmesi Anabilim Dalı Başkanlığı seçim süreci, akademik performans değerlendirmesiyle birlikte başarıyla tamamlanmıştır.
08 Eylül 2026
Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Biyomedikal Anabilim Dalı Başkanlığı seçim süreci, akademik performans değerlendirmesiyle birlikte başarıyla tamamlanmıştır.
08 Eylül 2026
Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencimiz Burak ÇINAR'ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz.
08 Eylül 2026
Prof. Dr. Hossein AZADI, TÜBİTAK 2232-A kapsamında desteklenen proje çerçevesinde Dekanlığımızı ziyaret etti.
05 Eylül 2026
Fakültemiz ''Akademik Performans ve Hedefler'' sunumları kapsamında, Elektrik-Elektronik ve Makina Mühendisliği Bölümü araştırma görevlileriyle görüşülmüştür.
04 Eylül 2026
Fakültemiz 934 No'lu Fakülte Yönetim Kurulu Toplantısı, 02.09.2026 tarihinde Dekanımız başkanlığında ve fakülte yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
03 Eylül 2026
Doç. Dr. Şirin KURBETCİ'ye, TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen projesi dolayısıyla teşekkür belgesi verilmiştir.
03 Eylül 2026
Prof. Dr. Burak MARKAL'a, TÜBİTAK Teknoloji Transfer Mekanizmaları Destekleme Grubu Yürütme Kurulu Üyeliğine seçilmesi dolayısıyla teşekkür belgesi takdim edildi.
03 Eylül 2026
Arş. Gör. Dr. Melek Hanım BEŞER'e, TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen projesi dolayısıyla teşekkür belgesi verilmiştir.
03 Eylül 2026