TÜBİTAK 2237-A Kapsamındaki Yeni Nesil Ahşap Yapılar ve Tasarım Konulu Eğitim Projesi Başarıyla Tamamlandı

11-13 Ekim 2024 tarihleri arasında Orman Endüstri Mühendisliği Bölümünde gerçekleştirilen TÜBİTAK 2237-A Kapsamındaki Yeni Nesil Ahşap Yapılar ve Tasarım Konulu Eğitim Projesi başarıyla tamamlanmıştır. Yürütücülüğünü bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Aydın DEMİR'in yaptığı projede, Orman Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümleri Lisans öğrencileri katılımcı olarak yer almıştır. Projede, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyerlerinden Prof. Dr. Ahmet TÜRER, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Esra LAKOT ALEMDAĞ, Üniversitemiz Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Banu Çiçek KURDOĞLU, Arsin Meslek Yüksekokulu Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Hasan ÖZTÜRK, İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Fatih Yesevi OKUR ve bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Semra ÇOLAK, Prof. Dr. İsmail AYDIN, Prof. Dr. Cenk DEMİRKIR, Prof. Dr. Engin Derya GEZER, Doç. Dr. Aydın DEMİR eğitici olarak görev almıştır. Etkinlikte, Arş. Gör. Abdullah Uğur BİRİNCİ ve Orman Endüstri Yüksek Mühendisi Okan İLHAN yardımcı personel olarak görev almıştır. Etkinliğin ilk iki gününde Yapısal Ahşap Malzemeler, Yeni Nesil Ahşap Yapılar, Sürdürülebilirlik, Ekolojik, Enerji Etkin ve Depreme Dayanımı gibi kriterlere göre ahşap yapı tasarımı konularında teorik bilgiler verilmiştir. Etkinliğin son gününde oluşturulan gruplar teorik olarak verilen bu konularda tasarım projeleri hazırlamıştır. Gruplar daha sonra projelerini sunarak oluşturulan jüri tarafından değerlendirilmiştir. Değerlendirme sonunda birinci seçilen grup ödüllendirilmiştir. Eğitim Projesi, gerçekleştirilen sertifika töreni ve kapanış konuşmalarıyla tamamlanmıştır.

21 Ekim 2024