Eylül

Mtok Bilimsel Hazırlık Sınıfı Programı Muafiyet Sınavı

Dekanlık

Karadeniz Teknik Üniversitesi Of Teknoloji Fakültesi MTOK Bilimsel Hazırlık Sınıfı Programı Muafiyet Sınavı

Muafiyet sınavına katılacak öğrenciler;

1- 2018 YKS ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Of Teknoloji Teknoloji Fakültesi bölümlerine MTOK kontenjanından kaydolan öğrenciler

2- Önceki yıllarda Bilimsel Hazırlık eğitimi almış ancak başarılı olamamış öğrenciler

3- Üniversite içi veya dışından yatay geçiş yapan öğrenciler

4- 7143 sayılı kanunun 15. maddesi kapsamında aftan yararlanan öğrenciler

Muafiyet sınavı ile ilgili bilgiler;

*Sınav tarihi ve saati: 25 Eylül 2018 Salı

*Sınav saati: 13:00

*Sınav Yeri: Fakültemiz Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Derslik-1 ve 2’ de yapılacaktır.

- Sınav 50 test sorusundan oluşacaktır. Sınav süresi 120 dakikadır.

- Sınav içeriği Matematik, Fizik ve Kimya derslerinin Ortaöğretim müfredatıdır.

- Sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek, sınavdan 60 puan ve üzeri alan öğrenciler doğrudan 1. sınıf derslerine kayıt hakkı kazanacaktır.

- Herhangi bir nedenle sınava girmeyen ya da sınava girip 60 puandan daha düşük puan alan öğrenciler Bilimsel Hazırlık Sınıfı Programına devam edecektir.