haberler

Of Teknoloji Fakültemizde 10. Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Of Teknoloji Fakültemiz, bu yıl 10.dönem mezunlarını verdi. Fakültemiz Şehit Prof. Dr. İlhan Varank yerleşkesi yanında bulunan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün kapalı spor salonunda yapılan mezuniyet töreninde 130 öğrencimiz mezun oldu. 

Mezuniyet törenine KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş, Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. İrfan Acar, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, akademisyenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

 

Dekanımız Sayın Prof. Dr. İrfan Acar:

“Fakültemizin 2023-2024 yılı mezuniyet törenine hoş geldiniz, hepinizi şahsım ve fakültem adına saygıyla selamlıyorum. Mezunu ve mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Karadeniz Teknik Üniversitesi, 1955 yılında İstanbul ve Ankara illeri dışında kurulan ilk üniversite olup, Üniversitemiz yükseköğretim kalite kurulunun kurumsal akreditasyon programı kapsamında 5 yıllık tam akreditasyona sahip, araştırma üniversitesi statüsü kazanmış köklü bir üniversitedir. Of Teknoloji Fakültesi üniversitemizin en genç fakültelerinden biri olup bugün burada, Fakültemizin 10. mezuniyet törenini 130 mezun öğrencimizle gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Fakültemiz, bugün 4 bölümü, binleri aşan mezunu, 1000’i aşan aktif öğrencisi ve 45 akademik ile 25 idari personelleriyle büyük bir eğitim kurumu haline gelmiştir.

Sevgili Mezunlarımız,

Mezuniyet, öğrencilik hayatının önemli bir kilometre taşıdır ve bu tören, sizlerin başarılarını kutlamak, geleceğe adım atarken sizlere en iyi dileklerimizi iletmek için bir fırsattır. Bu özel gününüzde, öncelikle hepinizi yürekten tebrik etmek istiyorum. Üniversiteye adım attığınız ilk günlerden bugüne kadar gösterdiğiniz azim, kararlılık ve çalışma disipliniyle büyük bir başarıya imza attınız. Of Teknoloji Fakültesi'ndeki eğitim süreciniz boyunca aldığınız bilgi ve becerilerle donanımlı birer birey olarak mezun oluyorsunuz. Bu, hem sizin için hem de üniversitemiz için bir gurur kaynağıdır. Öğrencilik hayatınız boyunca emek harcadınız, zorluklarla mücadele ettiniz ve başarılar elde ettiniz. Ancak unutmayın ki mezuniyet sadece bir son değil, aynı zamanda yeni bir başlangıçtır. Sizler için okul hayatı bitiyor, hayat okulu başlıyor.  Şimdi, önünüzde yeni ve heyecan verici bir yolculuk var. Kendi kariyerlerinizi inşa etmek, bilgi ve deneyiminizi pratik hayata aktarmak için fırsatlarla dolu bir dünyaya adım atacaksınız. Bu süreçte karşılaşacağınız zorluklara göğüs germek, öğrenmeye açık olmak ve sürekli gelişmeyi hedeflemek önemlidir.  Bizler, sizlere bilgi, beceri ve yetkinlik noktasında daima en iyi eğitimi vermenin azmi ve gayreti içerisinde olduk. Sizler, Ülkemizdeki Teknoloji Fakülteleri arasında kuruluş yılı, öğretim üyesi, bilgi birikimi ve altyapı bakımından ilk sıralarda olan eğitim kurumundan çok iyi bir eğitimle mezun oluyorsunuz. Sevgili mezunlarımız, size güveniyoruz ve potansiyelinize inanıyoruz. Karadeniz Teknik Üniversitesi Of Teknoloji Fakültesi olarak, size sadece akademik bilgi ve beceriler sağlamadık, aynı zamanda liderlik, işbirliği ve toplumsal sorumluluk gibi değerleri de aşılamaya çalıştık. Sizlerden beklentimiz, aldığınız bu değerleri hayata geçirerek topluma katkıda bulunmanız, örnek olmanız ve dünyamızı daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için çaba sarf etmenizdir. Günümüz dünyasında, sürücüsüz otomobiller, asistan robotlar, yapay zekâ, sanal gerçeklik dünyanın yeni gerçekleri.  İşte görüyoruz, bilgi çağında, sermaye büyük ölçüde bilgi teknolojilerine kaymış durumda.  Ülkemiz için dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olma hedefini yakalamanın anahtarı daha fazla teknoloji üretmektir. İşte bu eğitim yuvasının temel gayesi teknolojiyi kullanan değil üreten yeni bir nesil yetiştirmektir.  Biz hocalarınız olarak sizlere güveniyoruz. Çünkü sizler, bizler ve bizden önceki nesiller gibi değilsiniz. Çok daha iyi eğitim alıyorsunuz. Dil biliyorsunuz, internete hakimsiniz, dünyayı tanıyorsunuz. Sizlerin başında olduğu bir Türkiye’yi kimse tutamaz.

 

Değerli Akademik ve İdari Personelimiz,

Of Teknoloji Fakültemizde görev yapan tüm akademik ve idari personelimize bu güzel tabloyu oluşturdukları için şahsım ve üniversitem adına en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Mezunlarımız, kendilerini yetiştiren sizleri minnetle hatırlayacaklardır.

 

Kıymetli Velilerimiz,

Katılımınız için Bölümlerimiz adına içtenlikle teşekkür ediyorum. Sizler, en değerli varlıklarınız olan evlatlarınızı bizlere emanet ettiniz. Bizler de, onları kendi çocuklarımız olarak kabul ettik. Şimdi evlatlarımızı, sizlerin de gurur duyacağı şekilde, üniversitemizden mezun ediyoruz. Şüphesiz, hayatta en mutlu olduğumuz anlardan biri, evlatlarımızın başarılarına şahitlik etmektir. Bizlere gösterdiğiniz büyük itimat için, sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Sevgili Mezunlarımız,

Öğrencilik biter, ancak KTÜ ruhu devam eder. Buraları unutmayın, personelimizi unutmayın, hocalarınızı daima yad edin. Bu duygu ve düşüncelerle, sevdiklerinizle beraber sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat geçirmenizi dilerken; adaletten, liyakattan, ilimden ve dürüstlükten vazgeçmemeniz temennisiyle; son söz olarak, Siyonist İsrail rejiminin Filistinli kardeşlerimize yaptığı zulüm ve soykırımı şiddetle lanetliyor ve Müslüman kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu ifade ederek, büyük bir medeniyetin torunları olarak, Yolunuz aydın, Bahtınız açık, Allah da yardımcınız olsun."

 

Yazılım Mühendisliği bölüm birincisi ve Fakülte birincisi Fatma Yazıcı:

“Bugün burada hayatımızın en önemli anlarından birini paylaşmak üzere toplandık. Bu anlamlı günde fakülte birincisi olarak sizlere hitap etmekten büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Üniversite yıllarımız sadece akademik bilgileri öğrendiğimiz değil, aynı zamanda hayata dair önemli dersler çıkardığımız bir dönem oldu. Zorlu sınavlar, uykusuz geceler ve bitmeyen projelerle dolu bu süreç, sadece bilgi değil, azim, sabır ve dayanışmayı da kazandık. Bugün burada bu zorlu yolculuğu başarıyla tamamlamış olarak duruyoruz. Bu başarımızda bizlere yol gösteren ve destek olan ailelerimizin, arkadaşlarımızın ve hocalarımızın büyük payı var. Özellikle bizlere rehberlik eden, yol gösteren ve her zaman destekleyen hocalarımıza teşekkür etmek istiyorum. Onların bilgi ve deneyimleri bizlerin bugün burada olmamızı sağladı. Her birinize emekleriniz ve katkılarınız için minnettarız. Mezuniyetimiz yeni bir başlangıcın da habercisi. Şimdi öğrendiklerimizi gerçek dünyada uygulama ve toplum için faydalı bireyler olma zamanı. Bu süreçte karşılaşacağımız zorlukları ve fırsatları en iyi şekilde değerlendireceğimize inanıyorum. Hepimizin yolu, bahtı açık olsun. Sevgi ve saygılarımla."

 

Tören sonunda öğrencilerimize mezuniyet belgeleri ve dereceye girenlere çeşitli hediyeler ve plaketler verildi. Dekanımız Prof. Dr. İrfan Acar, fakültenin en başarılı üç öğrencisine Trabzonspor forması hediye etti. Keplerin fırlatılmasının ardından tören hatıra fotoğrafları çekimiyle devam etti. Tören sonunda davetlilere hayırsever iş insanı Aydur İnşaat sahiplerinden Mustafa Bayraktar tarafından yemek ikram edildi.

 


30 Haziran 2024