haberler

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank Üniversitemiz ile İki Protokol İmzaladı

Cazibe Merkezleri Destekleme Programı Kapsamında İLAFAR tarafından sunulan ve desteklenen “İlaç Endüstrisi Hedefli Çekim Merkezi: İLAFAR” adlı projenin protokolü; Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ve Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Baykal tarafından imzalandı.

Sosyal Geliştirmeyi Destekleme Programı Kapsamında “Teknoloji ve Yenilik Atölyeleri Oluşturma” adlı proje ise Sayın Mustafa Varank ve Dekanımız Prof. Dr. İrfan Acar tarafından imzalandı.

İmza töreninde konuşma yapan Sayın Varank; Karadeniz Teknik Üniversitesi İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (İLAFAR) kapasitesinin daha da güçlendirileceğini, verilecek bu proje desteği ile ilaç sektöründe ihtiyaç duyulan analiz ve Ar-Ge çalışmalarının hız kazanacağını, araştırma ve eğitim bazlı işbirliğiyle İLAFAR'ın bir çekim merkezi haline geleceğini ifade etti.

Ayrıca Sayın Varank, Sosyal Geliştirmeyi Destekleme Programı kapsamında Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Gümüşhane ve Artvin’de Teknoloji ve Yenilik Atölyeleri kurulacağını, bu illerdeki 16 atölye ile, çocuklarımıza teori ve pratiği birleştirebilmelerini imkân sağlayacak mekânlar oluşturulacağını ifade ederek bu projenin yürütücülüğünün fakültemiz tarafından yapılacağını söyledi.

 


20 Şubat 2020