Ağustos

Staj ve İşyeri Eğitimi Yapacak Olan Öğrencilerin Dikkatine

Bölüm Başkanlığı

Üniversitemizin staj ve işyeri eğitimi yapan öğrencilerinin sigorta işlemlerinin başlatılabilmesi için Cumhurbaşkanlığı staj seferberliği programı öncelikli olmak üzere, Bilgi Yönetim Sistemi’nden (BYS) başvurularını yapmaları gerekmektedir. Öğrencilerin staj/işyeri eğitimi yapacağı kuruma müracaatını yapıp, ilgili kurumda staj/işyeri eğitimi yapacağı tarihleri belirleyip, ancak Üniversitemiz Bilgi Yönetim Sistemi’nden (BYS) başvurusunu yapmaması halinde bilgi eksikliğinden Daire Başkanlığımızca staj/işyeri eğitimi sigortası başlatılamayacaktır. Bu durumda öğrenciler stajını yaptığı halde staj sigortasından faydalanamayacak, geriye dönük staj sigortası girişi de yapılamayacağından mağduriyet yaşayacaktır.