Ocak

Teknofest 2024

Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanlığı

Türkiye’nin teknolojik alanlarda yetkinliğini geliştirmesi ve söz sahibi olabilmesi için gerekli paradigmik değişimin şüphesiz en önemli ayağını, toplumun milli teknoloji geliştirme süreçlerine olan desteğinin artırılması ve ilgili alanlarda yetişmiş nitelikli insan kaynağına katkı sunulması oluşturmaktadır. Bu hedefler doğrultusunda toplumun her bir bireyinin aynı ideal ve heyecan ile ülkemizin kabiliyetlerine, gücüne ve geleceğine olan inancı, "Milli Teknoloji Hamlesi”nin zeminini oluşturmaktadır. Bu hedefe ulaşabilmenin ön koşullarından birisi ise dünyada yüksek teknoloji projelerinin lokomotifi kabul edilen havacılık ve uzay alanlarında söz sahibi olabilmektir.

Bu amaçlar doğrultusunda ilki 2018 yılında gerçekleştirilen TEKNOFEST, 26-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Türkiye dışında ilk defa Azerbaycan’da Bakü Crystal Hail ve çevresindeki sahil bulvarında düzenlenmiştir. Son olarak Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak 27 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimam’nda, 30 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında Ankara Etimesgut Havalimam’nda ve 27 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında İzmir Çiğli Havalimanında düzenlenen TEKNOFEST 2023, toplamda 4.590.000 ziyaretçiye ev sahipliği yaparak kendi rekorunu kırmış ve "Dünyanın En Büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali” ünvanını tazelemiştir.

Biri yurt dışı olmak üzere kuruluşundan bu yana toplam 9 defa gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, 2024 yılında ülkemizin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin de aralarında bulunduğu 122 kurumla birlikte düzenlenmektedir.

TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen fuar etkinlik alanları, uçuş gösterileri, seminerler ve aktiviteler ile toplumun her kesiminin Milli Teknoloji Hamlesi’ne olan ilgilerinin artırılması hedeflenmiştir. Bu faaliyetlerle birlikte bu sene 46 farklı teknoloji.yarışmasıyla ülkemizin yetişmiş nitelikli insan kaynağına katkı sunulması amaçlanmıştır. İlkokuldan üniversite ve üzeri seviyeye kadar her eğitim seviyesinden gençlerin, mezunların ve profesyonellerin katılabileceği yarışmalarda ön elemeyi geçen takımlara 50 Milyon TL malzeme desteği, Adana’da gerçekleştirilecek TEKNOFEST etkinliğine katılmaya hak kazanan takımlara ulaşım- konaklama desteği sağlanacak, dereceye giren takımlara ise 25 Milyon TL para ödülü verilecektir. Festivale dair detaylı bilgi ve başvuru linkleri www.teknofest.org web sitesinde mevcuttur.

TEKNOFEST 2024 duyuru çalışmaları kapsamında aşağıdaki linkten materyallere ulaşabilirsiniz.
mth.tc/2024BasinKiti