Eylül

Staj Komisyonu

Yaz dönemi stajları son teslim tarihi

2022 yılı yaz dönemi stajlarına ilişkin;

Stajda ücret alan ve bu ücret karşılığında devlet desteğinden yararlanmak isteyen firmalarda staj yapan öğrencilerimiz için staj sonlandırma için son tarih 26.09.2022 mesai bitimidir. Bu tarihe kadar ücret evraklarının da komisyonumuza eksiksiz bir şekilde teslim edilmesi gerekmektedir. Bu tarihe kadar sonlandırılmayan ve ücret evrakları ulaşmayan öğrencilerin staj yaptığı firmalara -üniversitemiz tarafından ikinci bir duyuru yapılmadığı sürece- ödeme yapılamayacaktır!

Diğer tüm durumlarda 2022 yılı yaz dönemi stajlarının 16.10.2022 tarihine kadar sonlandırılması gerekmektedir. Bu tarihler dikkate alınarak stajlar KTÜ BYS üzerinden sonlandırılmalıdır. Öğrenci tarafından staj dosyası yüklendikten sonra, kurum yetkilisi/sorumlu mühendis tarafından staj sicil fişi online olarak doldurulmalı ve staj sonlandırılmalıdır. Staj başvurusu esnasında sisteme girmiş olduğunuz staj yetkilisi/sorumlu mühendis mailine bu konuda mail gönderilmektedir. Bu maildeki bilgiler kullanılarak kurum yetkilisi/sorumlu mühendis sisteme giriş yaparak öğrencinin staj notları vermeli ve stajı sonlandırmasına onay vermelidir. Bu konuda staj yetkilisini bilgilendirmek öğrenci sorumluluğundadır. Geçerli mazereti olmadan son teslim tarihine kadar sonlandırılmayan stajlar geçersiz sayılacak ve kabul edilmeyecektir.

Not: Kurum yetkilisi/sorumlu mühendis onayı olmadan staj sonlandırılamamaktadır. Yetkili/Mühendise mail ulaşmadığı, hatalı mail girişi ya da mail adresi değişiminde öğrenci ya da yetkili mühendis BYS üzerinden talep oluşturarak yeni mail adresini sisteme kayıt ettirmelidir. Ardından maile gelen bilgiler kullanılarak yetkili/sorumlu mühendis stajı sonlandırmalıdır. Özel durumlarda staj maili üzerinden iletişime geçilebilir.

Staj Komisyonu