Ağustos

2024-2025 Güz Yarıyılı Kurumlar Arası, Kurumiçi Yatay Geçiş, Merkezi Yatay Geçiş, Çiftanadal/Yandal Başvuru Sonuçları ve Kayıt İşlemi

Başvuru Sonuçlarını Görmek İçin Tıklayınız

Not: Fakültelerin değerlendirme komisyonlarından başvuru sonuçları geldikçe duyuruya eklenecektir. Başvuru Sonuçları linkinden takip ediniz.

Kesin Kayıt Tarihi : 4-6 Eylül 2024

İnteraktif Kayıt:  Kayıt İçin Tıklayınız. (4 Eylülde aktif olacaktır.)

Çiftanadal,Yandal Programlarına Kayıt için tıklayınız. (4 Eylülde aktif olacaktır.)

Not: Hiç bir belge istenmemektedir.

2024-2025 YDYO Yabancı Diller Bölümü (Düzey Belirleme ve İngilizce Yeterlik) SINAV TAKVİMİ

2 Eylül 2024

Zorunlu İngilizce hazırlık düzey belirleme ve muafiyet sınavı /Sınav saatlerinin https://www.ktu.edu.tr/ydyo linkinden takip edilmesi gerekmektedir. (Asıl listeden kazanan tüm adaylar için)

4-6 Eylül 2024

Asıl adayların kayıt tarihleri (Kayıtlar 6 Eylül 2024 günü saat 16'da  sona erecektir)

6 Eylül 2024

Yedek adayların ÖİDB web sayfasından ilan edilmesi

9 Eylül 2024

Zorunlu İngilizce hazırlık düzey belirleme ve muafiyet sınavı /Sınav saatlerinin https://www.ktu.edu.tr/ydyo linkinden takip edilmesi gerekmektedir. (Yedek listeden kazanan tüm adaylar için)

10-11 Eylül  2024

Yedek adayların ilk kayıt tarihleri

12-13 Eylül 2024

Yedek adayların ikinci kayıt tarihleri

16-17 Eylül 2024

Yedek adayların üçüncü kayıt tarihleri

Önemli:Asıl kayıtlardan daha fazla yedeği bulunan programlarda yatay geçiş yedek kayıtları günlere bölünerek  12-14 Eylül 2024 tarihlerinde yedek sırasına göre alınacaktır. Kayıt hakkı elde eden yedek öğrencilere boş kalan kontenjan durumuna göre telefonla aranarak bilgi verilecektir. Ayrıca yedek kayıt hakkı elde eden öğrenciler Başvuru sonuçları linkinden durumlarını takip edebilecektir.

Size bildirilen kayıt tarihinden sonra sıradaki yedek öğrenciye kayıt hakkı tanınacağından kayıt gününüzde saat 17:00'e kadar kayıt yapmadığınız takdirde kayıt hakkınızı kaybedeceksiniz.

Üniversitemizin 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı 23 Eylül 2024 günü başlayacaktır.(Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi Hariç)

Üniversitemize kayıt durumunuzu ve öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı İletişim