haberler

Fakültemiz Öğretim Üyelerinin Dahil Olduğu Avrupa COST Aksiyon Programı A18135 Eğitim Okulu Antalya'da gerçekleştirildi.

Avrupa COST aksiyon programı (Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği, araştırma ve yenilik ağları için bir finansman kuruluşu) CA18135 - Fire in the Earth System: Science & Society “Firelinks meeting-Fire and Society in the Mediterranean” başlığıyla 2022 yılında Çalışma Grubu toplantısı konseptiyle düzenlenmiş ve büyük beğeni kazanmıştı.

Bu yıl ise 04-08 Eylül 2023 tarihleri arasında Eğitim Okulu programı Antalya, Türkiye’de düzenlenmiştir. Program Orman Genel Müdürlüğü, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilmiştir.

Çalışmaya uluslararası özellikte farklı ülkelerden (Brezilya, İspanya, Portekiz, Hollanda ve Türkiye) orman yangınları, etkileri ve ıslah yöntemleri konularında çalışan doktora öğrencileriyle beraber toplam 17 katılımcıyla beş günlük eğitim gerçekleştirilmiştir.

Eğitim kapsamında farklı ülkelerin yanı sıra ülkemizdeki orman yangınları ile mücadele yöntem (kontröllü yakma) ve araçlarının tanıtılması ve orman yangınları sonrası rehabilitasyon süreçleri hakkında yeni bilgi ve tecrübeler paylaşılmıştır.  Ayrıca Antalya Uluslararası Ormancılık Eğitim Merkezinde orman yangınları ile mücadele simülasyon eğitimi yapılmıştır. Programa yabancı ülkelerden eğitimcilerin yanı sıra ülkemizden de eğitimci olarak fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Bilgili katılım sağlamıştır.

Eğitim Okulu programı COST Action CA18135 desteğiyle Türkiye Yönetim Komitesi Üyesi Prof. Dr. Turgay DİNDAROĞLU tarafından düzenlenmiştir.

DEKANLIK

 

 


15 Eylül 2023