Fakültemizin Katkılarıyla "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 Yılında Tarım ve Ormancılık Tarihi Sempozyumu" Gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk Tarih Kurumu, KTÜ Orman Fakültesi ile Ankara Üniversitesi Ziraat ve Veteriner Fakülteleri iş birliğiyle gerçekleştirilen ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın da iştirak ettiği sempozyuma fakültemiz akademik personeli katılım sağladı.

Sempozyumda tarım ve ormancılık tarihinden arazi mülkiyetine, Yörük kültüründen günümüzün çiftçi profiline, Osmanlı dönemindeki hayvan hastalıklarından savaş yıllarındaki tarım politikalarına, meteorolojik doğal felaketlerden ormancılık politikasına kadar birçok konuda bildiriler yer aldı. Sempozyumda sektör paydaşlarından TOBB'a bağlı meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, sanatçılar, gazetecileri ile Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı enstitüler ve genel müdürlükler çeşitli konulardaki bildirilerini düzenlenen özel oturumlarda sundular.

DEKANLIK

22 Aralık 2023