haberler

13 Mayıs Peyzaj Mimarlığı Günü ve PARKTAPARK Etkinliği

13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Gününü kutlamak üzere TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Trabzon Şubesiyle birlikte düzenlediğimiz "PARKTAPARK Etkinliği",  13 Mayıs 2024 Pazartesi günü Karadeniz Teknik Üniversitesi Kanuni Kampüsü Peyzaj Mimarlığı Bölüm Binası Kuzey Otopark Alanı içerisinde gerçekleştirilmiştir.

“Parkingday” temasından yola çıkarak düzenlemiş olduğumuz ParktaPark Etkinliği dünyanın dört bir yanındaki insanların otopark alanlarını geçici olarak tasarladığı, insanlar için daha güvenli ve daha yeşil yerler oluşturmak için halka açık parklarda ve sosyal alanlara dönüştüğü küresel, katılımcı bir projedir. Bu etkinliğin amacı sokakları araçlardan geri almak ve bunun yerine sanatın, müziğin, rekreasyonunun ve tabi ki insanın olduğu yerlere dönüştürmektedir.

Etkinlik kapsamında KTÜ adına yürütücülüğünü Prof. Dr. Arzu KALIN’ ın yaptığı ve koordinatör ve okul olarak Kanuni Anadolu Lisesi ile birlikte İtalya, İspanya ve Fransa’nın da bulunduğu 7 ortaktan oluşan Erasmus projesinin yaygınlaştırma çalışması olarak gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda Prof. Dr. Arzu KALIN’ ın kent mobilyaları ve çevresel davranış dersini alan öğrenciler farklı konseptlerde kendi etkinlik alanlarını düzenlediler.

Bir diğer park vurgusu da ülkemizdeki deprem gerçeğinden yola çıkılarak farkındalık oluşturmak amacıyla Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Tuba DÜZENLİ, Prof. Dr. Arzu KALIN, Doç. Dr. Elif Merve ALPAK’ ın yürütücülüğünü yaptığı ders kapsamındaki ürünlerde sergilemiştir.

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Şube Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Doruk Görkem ÖZKAN’ ın açılış konuşmasının ardından sırasıyla Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Cengiz ACAR, Karadeniz Teknik Üniversite Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali TEMİZ ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Yahya ÇAVDAR konuşmalarını gerçekleştirmişlerdir.

Konuşmaların ardından öğrencilerin sergi ve otopark alanı içerisinde bir otomobilin park edeceği büyüklükteki alanda tasarladıkları ve uyguladıkları mini parklar gezilmiş sonrasında da kutlama pastası kesilmiştir.

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği bulunan tüm Öğretim Üyelerimize ve Peyzaj Mimarlığı Bölüm öğrencilerine, Oda Üyelerine, Oda Başkanlarımıza, Belediye Temsilcilerine ve basın mensuplarına teşekkür ederiz...


14 Mayıs 2024