haberler

"Sünnet İnkarcılığının Gençliğe Etkisi" Programı Gerçekleştirildi


 

“Sünnet İnkarcılığının Gençliğe Etkisi” programı gerçekleştirildi.

İSLAM YAŞANABİLİR BİR DİN OLDUĞU İÇİN PEYGAMBERİ DE BEŞERDİR

Ortahisar İlçe Müftüsü Dr. Selami BAĞCI KTÜ Radyo/TV’nin konuğu oldu. Bağcı, programda sünnet inkarcılığının gençliğe etkisi ile ilgili önemli noktalara değindi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Radyo / TV Biriminin planlayıcısı ve yürütücüsü olduğu, sunuculuğunu Vaiz Mustafa ER’in yaptığı televizyon programının konuğu, Ortahisar İlçe Müftüsü Dr. Selami BAĞCI oldu. Sünnet inkarcılığı ve gençliğe etkisi hakkında konuşan Dr. Selami Bağcı, “ İslam dini yaşanabilir bir din olduğu için peygamberi de beşerdir. Tıpkı bizler gibi hayatı her yönüyle yaşamış bir insandır. Peygamber efendimizin yaşantısına sünnet diyoruz ve onun yaşantısı her alanda bizlere örnektir.” dedi.

SÜNNETİ İNKAR,HARİCİLERDEN BAŞLAYIP GÜNÜMÜZE KADAR GELMİŞ BİR MESELE

Programda, sünneti inkâr etmenin geçmişten günümüze gelmiş bir mesele olduğuna dikkat çeken Dr. Selami BAĞCI, “İslam’ın yaşanabilirliği ve peygamberin beşerî niteliği üzerindeki tartışmalar günümüzde sürmektedir. Kur'an ve sünnet, bazıları tarafından yetersiz kaynaklar olarak görülmektedir, özellikle sünnetin inkârı tartışmaları dinin bütünlüğünü sorgular. Ancak İslam'ın yaşanabilirliği ve peygamberin beşerî niteliği üzerindeki tartışmalar, dini bilgi eksikliği ve yanlış anlamaların sonucudur ve İslam'ın temel kaynaklarına yapılan titiz çalışmalar, dinin yaşanabilirliğini korur, insanların hayatlarına rehberlik eder.” şeklinde konuştu.

SÜNNET İNKARCILIĞININ GENÇLİĞE OLUMSUZ ETKİLERİ

Ortahisar İlçe Müftüsü Dr. Selami BAĞCI,  sünnet inkarcılığının gençliğe olumsuz etkileri hakkında şöyle konuştu “ Sünnet, insan davranışlarını şekillendirir ve hayata anlam katar. Bununla birlikte, sünnet yaşanabilirliği sağlamaktadır ve sünnetin inkarıyla insanların keyfi şekilde yaşamaya yönlendirilmesi dinin temel prensiplerine aykırıdır. Müslüman bir kimlik, Peygamber Efendimizin örnekliğiyle şekillenir ve sünnet bu kimliğin oluşumunda önemli bir role sahiptir. Bundan ötürü, Kur’an ve sünnet ayrılmaz bir bütündür ve bu prensiplere bağlı bir yaşam huzur getirir. ”

Yayının video kaydını ilgili link üzerinden izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=sFquF3Z8dxA

 

 


21 Mart 2024