duyurular

05

Haziran

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlara Ait Öğrenci Kontenjanları

Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Anabilim Dalları

Yüksek Lisans

Doktora

 

T.C.

Y.U

T.C.

Y.U.

Alan İçi

Alan Dışı

Alan İçi

Alan Dışı

Alan İçi

Alan Dışı

Alan İçi

Alan Dışı

Farmakoloji

1

-

-

-

2

-

1

-

Fizyoloji

6

-

-

-

3

-

-

-

Halk Sağlığı

5

-

-

-

-

-

-

-

Protetik Diş Tedavisi

-

-

-

-

5

-

5

-

Tıbbi Mikrobiyoloji

-

-

-

-

1

-

-

-

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği

8

-

-

-

-

-

-

-

Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği

6

-

-

-

-

-

-

-

İç Hastalıkları Hemşireliği

4

-

-

-

-

-

-

-

Hemşirelik Esasları ve Yönetim

6

-

-

-

-

-

-

-

Hemşirelik

-

-

-

-

10

2

-

-

Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği

2

-

-

-

-

-

-

-

Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi

-

10

-

2

2

5

-

2

Histoloji ve Embriyoloji

3

-

1

-

2

-

-

-

Anatomi

5

-

-

-

2

-

-

-

Ağız Diş ve Çene Radyolojisi

-

-

-

-

1

-

-

-

Farmakognozi

5

-

-

-

-

-

-

-

Farmasötik Bilimler

-

-

-

-

8

-

-

-

Eczacılıkta Biyokimya

6

-

-

-

2

-

-

-

Periodontoloji

-

-

-

-

4

-

-

-

Analitik Kimya

6

-

-

-

2

-

-

-

Endodonti

-

-

 

-

3

-

-

-

Tıbbi Biyokimya

6

-

1

-

3

-

-

-

Doğal ve Bitkisel Ürünler, Kozmetik Ürünler

-

-

-

-

10

-

-

-

Hastane Enfeksiyonları

-

-

-

-

1

-

1

-

Obezite,Diyabet ve Ateroskleroz Metabolizması

-

-

-

-

3

-

-

-

Tıbbi Biyoloji

2

-

-

 

-

-

-

-

 

II. İLGİLİ TARİHLER

Lisansüstü programlara alınacak öğrenci kontenjanlarının ilan, başvuru, değerlendirme ve kayıt süreçleri ile ilgili tarihler Tablo 2’de verilmiştir.

Tablo 2: Lisansüstü programlara alınacak öğrenci kontenjanlarının ilan, başvuru, değerlendirme ve kayıt süreçleri ile ilgili tarihler

Lisansüstü programlara alınacak öğrenci kontenjanlarının ilanı

05 Haziran 2017

Lisansüstü programlara başvuru tarihleri

19-29 Haziran 2017

Lisansüstü programlara başvuran adaylar için yazılı olarak yapılacak bilimsel değerlendirme ve/veya mülakat

04 Temmuz 2017 Saat 10:00

Kazanan adayların ilanı

07 Temmuz 2017

Kazanan adayların kesin kayıtlarını Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda yaptırması

10-14 Temmuz 2017

Boş kalan kontenjanlara yedek listesinden kayıt hakkı kazanan adayların ilanı ve  boş kalan kontenjanlara girmeye hak kazanan adayların kesin kayıtlarını Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda yaptırması

18-21 Temmuz 2017

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda kesin kayıtlarını yaptıran tüm öğrenciler için (yabancı dil puanı 60 ve üzerinde olanlar hariç) İngilizce muafiyet sınavı tarihi/saati (Milli Piyango Binası Yabancı Diller Yüksek Okulu)

05 Eylül 2017
Saat: 10.00

 

III. GEREKLİ BELGELER ve BAŞVURU

  1. Başvuru Formu (elektronik başvuru çıktısı şeklinde https://www.ktu.edu.tr/sabe adresinde yer alan “Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi” bağlantısından giriş yapılarak hazırlanacaktır),
  2. Transkript ve mezuniyet belgelerinin onaylı suretleri;
  3. a) Yüksek lisans programına başvurular için lisans diploması ve transkripti,
    b) Doktora programına başvurular için lisans diploması, yüksek lisans diploması ve transkriptleri, 
    c) Lisanstan doktora programlarına başvurular için lisans diploması ve transkripti,

  4. Yabancı dil belgesinin onaylı sureti (başvuru sırasında Enstitüde onaylanacaktır),
  5. Türkiye veya Türkiye dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun yabancı uyruklu adaylar ile yurt dışında ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı adayların, mezuniyet notu için Yükseköğretim Kurulu’ndan alınmış denklik belgesini ve Transkriptin Türkçe çevirisini sunmaları gerekir.
  6. Özgeçmiş [Sağlık Bilimleri Enstitüsü https://www.ktu.edu.tr/sabe adresli web sayfasındaki Formlar ve Dilekçeler/Genel Formlar kısmından giriş yapılarak özgeçmiş formu (G_F/16) oluşturulacaktır],
  7. ALES, Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) veya Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) belgesi ve Sağlık Bakanlığınca düzenlenen esaslara göre bir laboratuvar dalında kazanılan uzmanlık yetki belgesi ya da YÖK tarafından eşdeğerliliği kabul edilen belgelerin onaylı sureti (başvuru sırasında Enstitüde onaylanacaktır),
  8. Nüfus cüzdanının onaylı fotokopisi (kayıt sırasında Enstitüde onaylatılabilir),
  9. Askerlik durum belgesi (aslı),
  10. Yönetmeliklere uygun (4.5x6 cm ve son 6 ay içinde çekilmiş) 7 adet vesikalık fotoğraf,
  11. Lisansüstü programlara başvurular, ilanda belirtilen başvuru süresi içinde ve istenilen belgelerle birlikte Enstitü öğrenci işleri bürosuna şahsen veya kanuni vekâlet yoluyla yapılır. Başvuru şartlarına uygun olmayan veya eksik belge ile yapılan başvurular kabul edilmez.
  12. Aynı seviyedeki farklı ana bilim dallarındaki lisansüstü programlara aynı dönemde birden fazla başvuru yapılmaz.

Not: İlan edilen lisansüstü programlardan herhangi birine kayıt hakkı kazanamayan adaylar bir hafta içerisinde tüm belgelerini şahsen veya kanuni vekâlet yoluyla Enstitüden geri alabilir.

 

IV. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURABİLME GENEL ŞARTLARI

         1. ALES veya eşdeğeri sınav puanı;

  1. Yüksek lisans programlarına başvuru için ALES’den (sayısal veya eşit ağırlık puan türlerinden) en az 60 puan almış olmak,
  2. Doktora programlarına başvuru için, tezli yüksek lisans programından veya hazırlık sınıfı hariç en az 10 yarıyıl öğrenim süreli tıp, diş hekimliği, eczacılık veya veteriner fakültelerinden mezun olmak veya 8 yarıyıl öğrenim süreli fakültelerden mezun olup da Sağlık Bakanlığınca düzenlenen esaslara göre bir laboratuvar dalında kazanılan uzmanlık yetkisine sahip olmak ve ALES’den (sayısal veya eşit ağırlık puan türlerinden) en az 70 puan almış olmak,
  3. Doktora programlarına hazırlık sınıfı hariç en az 8 yarıyıl öğrenim süreli fakültelerden mezun olup lisans diploması ile doğrudan başvuracak adaylar için ALES’den en az (sayısal veya eşit ağırlık puan türlerinden) 80 puan almış olmak (ALES puanının geçerlik süresi, sınavın yapıldığı tarihten itibaren üç yıldır),
  4. Lisansüstü programlara başvuru yapacak Türkiye veya Türkiye dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun yabancı uyruklu adaylar ile yurt dışında ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı adayların ALES belgesine sahip olmaları gerekir.
  5. Temel tıp bilimlerinde doktora programlarına başvuracak tıp veya diş hekimliği fakültelerinden mezun adaylar, ALES belgesi yerine TUS veya DUS belgeleri ile başvuru yapabilirler. TUS puanı ile doktora programlarına başvuracak adayların asgari 50 temel tıp puanına sahip olmaları gerekir. Temel tıp puanı, TUS temel tıp bilimleri testi puanının 0,7; klinik tıp bilimleri testi puanının 0,3 ile çarpımları ile elde edilen puanların toplamından oluşur. DUS puanı ile doktora programlarına başvuracak diş hekimliği mezunu adayların asgari 50 DUS puanına sahip olmaları gerekir.

2. Tezli yüksek lisans diploması ile doktoraya başvuracak adayların lisans mezuniyet not ortalaması 4 üzerinden en az 2.40 olmalıdır.

3. Lisans derecesi ile (8 yarıyıl öğrenim süreli fakülte mezunları) doktora programına başvuracak adayların lisans mezuniyet not ortalaması 4 üzerinde en az 3.20 (100 üzerinden 80.00) olmalıdır.

4.  Doktora programlarına başvuru yapacak adaylardan, yabancı dil puanı için; Yabancı Dil Sınavı (YDS), Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS), Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS), e-YDS ve YÖK DİL sınavlarından birinde asgari 55 puan veya eşdeğeri bir yabancı dil sınavından bu puan muadili puan almış olmak şartı aranır. Yabancı uyruklu adaylar, ana dilleri dışında İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinin her hangi birinden YDS, ÜDS, KPDS, e-YDS ve YÖK DİL sınavlarından birinden en az 55 puan ya da Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilen eşdeğer bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmalıdır.

5.   KPDS, ÜDS, YDS, e-YDS ile YÖK DİL sınav sonuçlarının geçerlilik süresi sınav tarihinden itibaren 5 yıldır.(14.07.2016 tarih ve 384 nolu YÖK kararı)

6. Tezsiz yüksek lisans mezunları, doktora programlarına tezsiz yüksek lisans mezuniyet belgesi ile başvuramazlar.

 

V. DEĞERLENDİRME ve KAYIT

1. Yüksek Lisans Programlarına Giriş Başarı Puanı ve Kayıt

a) Yüksek lisans programlarına giriş başarı puanı;

  1. ALES puanının %55’i,
  2. Lisans mezuniyet notunun %35’i
  3. Mülakat puanının %10’u alınmak suretiyle hesaplanır (mülakata girmeyen ve mülakatta 100 üzerinden 50’nin altında not alan aday başarısız sayılır).

b) Yüksek lisans programına giriş başarı puanının 100 üzerinden en az 60 olması gereklidir.

c) Adaylar, başarı puanına göre en yüksek puanı alan adaydan itibaren sıralanır ve ilan edilen kontenjanlara kayıt hakkı kazanır.

d) Süresi içerisinde kayıt yapılmayan ve boş kalan kontenjanlara, yedek adaylar listesinden başvuran adaylar puan sıralamasına göre kayıt hakkı kazanır.

e) Kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin yabancı dil muafiyeti ve dil hazırlık sınıfı;

  1. Lisansüstü programlara kesin kayıt hakkı kazananların ders kaydı yaptırabilmesi için en az 60 veya üzeri yabancı dil (YDS, ÜDS, KPDS, e-YDS, YÖK DİL veya eşdeğeri sınavlardan) puanına sahip olmaları zorunludur.
  2. Bir programa kayıt hakkı kazanıp ders kaydı için yeterli yabancı dil puanına (60 puan) sahip olmayan öğrenciler Üniversite tarafından düzenlenen yabancı dil muafiyet sınavına girerler.
  3. Yabancı dil muafiyet sınavında başarılı olan öğrenciler ders kayıtlarını yaptırır. Bu sınavdan başarılı olamayan öğrenciler Üniversitenin yabancı dil hazırlık sınıfına kayıt yaptırırlar.

 

2. Doktora Programına Giriş Başarı Puanı ve Kayıt Hakkı

a) Tezli yüksek lisans diploması ile doktora programlarına giriş başarı puanı;

  1. ALES puanının %55’i
  2. Lisans mezuniyet notunun %20’si
  3. Yüksek lisans mezuniyet notunun %10’u
  4. Mülakat puanının %15’i alınmak suretiyle hesaplanır (mülakata girmeyen ve mülakatta 100 üzerinden 50’nin altında not alan aday başarısız sayılır).
  5. Tezli yüksek lisans diploması ile başvuranların doktora programına giriş başarı puanının 100 üzerinden asgari 70 olması gereklidir.

     b)  Hazırlık sınıfı hariç en az 10 (on) yarıyıl süreli tıp, diş hekimliği, eczacılık, veteriner fakülteleri vb. fakültelerden mezun ve 8 yarıyıl öğrenim süreli fakültelerden mezun olup Sağlık Bakanlığınca düzenlenen esaslara göre bir laboratuvar dalında kazanılan uzmanlık yetkisine sahip olan öğrenciler için doktora programlarına giriş başarı puanı;

  1. ALES puanının %55’i, TUS belgesi ile başvuran adaylar için temel tıp puanının %75’i, DUS belgesi ile başvuran adaylar için DUS puanının %70’i
  2. Mezuniyet notunun %30’u
  3. Mülakattan alınan puanın %15’i alınmak suretiyle hesaplanır.(Mülakata girmeyen ve mülakattan 100 üzerinden 50’nin altında puan alan aday başarısız sayılır.)
  4. Bu şekilde başvuran adayların doktora programına giriş başarı puanının 100 üzerinden asgari 70 olması gerekir.

c) Lisans diploması ile doktora programlarına giriş başarı puanı;

  1. ALES puanın %55’i
  2. Lisans mezuniyet notunun %30’u
  3. Mülakat puanının %15’i alınmak suretiyle hesaplanır (mülakata girmeyen ve mülakatta 100 üzerinden 50’nin altında not alan aday başarısız sayılır).
  4. Lisans diploması ile başvuranların doktora programına giriş başarı puanının 100 üzerinden asgari 75 olması gereklidir.

d) Adaylar, başarı puanına göre en yüksek puanı alan adaydan itibaren sıralanır ve ilan edilen kontenjanlara kayıt hakkı kazanır.

e) Süresi içerisinde kayıt yapılmayan ve boş kalan kontenjanlara, yedek adaylar listesinden başvuran adaylar puan sıralamasına göre kayıt hakkı kazanır.

f) Kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin yabancı dil muafiyeti ve dil hazırlık sınıfı;

  1. Yüksek lisans ve doktora programlarına kesin kayıt hakkı kazananların ders kaydı yaptırabilmesi için en az 60 veya üzeri yabancı dil (YDS, ÜDS, KPDS, e-YDS, YÖK DİL veya eşdeğeri sınavlardan) puanına sahip olmaları zorunludur.
  2. Bir programa kayıt hakkı kazanıp ders kaydı için yeterli yabancı dil puanına           (60 puan) sahip olmayan öğrenciler Üniversite tarafından düzenlenen yabancı dil muafiyet sınavına girerler.
  3. Yabancı dil muafiyet sınavında başarılı olan öğrenciler ders kayıtlarını yaptırır. Bu sınavdan başarılı olamayan öğrenciler Üniversitenin yabancı dil hazırlık sınıfına kayıt yaptırırlar.
  4. Muafiyet için ÖSYM tarafından yapılan sınavlar (KPDS, ÜDS, YDS, e-YDS ile YÖK DİL ) sınav tarihinden itibaren 5 yıl geçerlidir. Eşdeğeri sınavlarda ise belge üzerindeki geçerlik tarihi esas alınır.

 

VI. PROGRAMLARIN BAŞVURU ÖZEL KOŞULLARI

Farmakoloji

a.Yüksek lisans programına başvurabilmek için; Eczacılık Fakültesi, Fen Fakülteleri Biyoloji bölümü mezunu olmak.

b. Doktora programına başvurabilmek için; Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Veteriner Hekimliği Fakültesi mezunu olmak.

Fizyoloji

a.Yüksek lisans programına başvurabilmek için; Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Sağlık Bilimleri Fakültelerinin Fizyoterapi, Diyetisyenlik Bölümü mezunu olmak.

b. Doktora programına başvurabilmek için; Tıp Fakültesi mezunu olmak veya Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıbbi Fizyoloji alanında yüksek lisans yapmış olmak.

Halk Sağlığı

a.Yüksek lisans programına başvurabilmek için; Tıp fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Eczacılık Fakültesi mezunu olmak; Sağlık Yüksek Okulu (Ebelik, hemşirelik, Sağlık Memurluğu ve Sağlık Eğitimi Bölümleri) mezunu olmak; Beslenme Diyetetik Bölümü, FTR Yüksek Okulu mezunu olmak.

Protetik Diş Tedavisi

a.Doktora programına başvurabilmek için; Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olmak.

Tıbbi Mikrobiyoloji

a.Doktora programına başvurabilmek için; Moleküler Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Tıbbi Biyoloji veya Biyoloji alanında yüksek lisans yapmış olmak.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği

a.Yüksek lisans programına başvurabilmek için; Sağlık Yüksek Okulu veya Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünden mezun olmak.

Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği

a.Yüksek lisans programına başvurabilmek için; Sağlık Yüksek Okulu; Ebelik veya Hemşirelik Bölümünden, Sağlık Bilimleri Fakültesi; Hemşirelik mezunu olmak.

İç Hastalıkları Hemşireliği

a.Yüksek lisans programına başvurabilmek için; Hemşirelik bölümü mezunu olmak.

Hemşirelik Esasları ve Yönetim

a.Yüksek lisans programına başvurabilmek için; Hemşirelik lisans diplomasına sahip olmak.

Hemşirelik

a.Doktora programına başvurabilmek için (Alan İçi); Hemşirelik, Hemşirelik Esasları ve Yönetim, İç Hastalıkları Hemşireliği, Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği, Çocuk Sağlığı ve hastalıkları Hemşireliği, Halk Sağlığı Hemşireliği, Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim dallarından birinde yüksek lisans yapmış olmak.

b.Doktora programına başvurabilmek için (Alan Dışı); Yukarıda yazılı yüksek lisans programları dışında kalan bir programda yüksek lisans yapmış olanlar başvuru yapabilir. Alan dışı programlarda yüksek lisans yapmış ve kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler bir yıl bilimsel hazırlık programına tabi tutulurlar.

Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği

a.Yüksek lisans programına başvurabilmek için; Hemşirelik Bölümü mezunu olmak.

Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi

a. Doktora programına başvurabilmek için (Alan İçi); Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi veya Tıp Bilişimi alanında yüksek lisans yapmış olmak.

b. Yüksek lisans programına başvurabilmek için (Alan Dışı); İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü, Bilgisayar Bilimleri Bölümü, Mühendislik Fakültelerinin Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği Bölümleri mezunu olmak. Sağlık Yönetimi Bölümü, Sağlık İdaresi Yüksekokulu ve Bölümü, Hemşirelik Yüksekokulu, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi, Fen Fakültelerinin Biyoloji, Fizik ve Matematik Bölümleri, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü mezunu olmak; Başvuran adaylar bir yıl bilimsel hazırlık programına tabi tutulacaktır. Alan dışı programlarda yüksek lisans yapmış ve kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler bir yıl bilimsel hazırlık programına tabi tutulurlar.

Histoloji ve Embriyoloji

a. Yüksek lisans programına başvurabilmek için; Fakültelerin Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik veya sağlıkla ilgili en az 5 yıllık bölümlerin birinden mezun olmak.

b. Doktora programına başvurabilmek için; Sağlıkla ilgili hazırlık sınıfı hariç 10 yarıyıl öğrenim süreli fakültelerden mezun olmak veya Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji alanında yüksek lisans yapmış olmak.

Anatomi

a. Yüksek lisans programına başvurabilmek için; Sağlık alanındaki fakültelerden                      (Tıp, Diş Hekimliği, Veteriner Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu, Hemşirelik Yüksek Okulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu) mezun olmak.

b. Doktora programına başvurabilmek için; Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olanlar ile Sağlık Bilimleri Enstitülerine bağlı Anatomi, Histoloji ve Embriyoloji veya Fizyoloji programlarında yüksek lisans yapmış olmak. Yüksek Lisans eğitimini Sağlık Bilimleri Enstitülerine bağlı Anatomi, Histoloji ve Embriyoloji veya Fizyoloji programlarında tamamlamış olanların SCI veya SCI-E kapsamındaki bir dergide en az bir yayınının kabul edilmiş veya yayınlanmış olması gerekir.

Ağız Diş ve Çene Radyolojisi

a.Doktora programına başvurabilmek için; Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olmak.

Farmakognozi

a.Yüksek lisans programına başvurabilmek için; Eczacılık Fakültesi mezunu olmak.

Farmasötik Bilimler

Doktora programına başvurabilmek için; Hazırlık sınıfı hariç 10 yarıyıl öğrenim süreli Eczacılık Fakültesi lisans mezunu olmak veya Eczacılık Fakültesinde yüksek lisans yapmış olmak.

Eczacılıkta Biyokimya

a. Yüksek lisans programına başvurabilmek için; Eczacılık Fakültesi, Fen Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Beslenme ve Diyetisyenlik bölümü mezunu olmak.

b. Doktora programına başvurabilmek için;  Hazırlık sınıfı hariç en az 10 yarıyıl öğrenim süreli Eczacılık Fakültesi mezunu olmak veya Eczacılık Fakültesi Biyokimya alanında yüksek lisans yapmış olmak.

Periodontoloji

a.Doktora programına başvurabilmek için; Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olmak.

Analitik Kimya

a.Yüksek lisans programına başvurabilmek için; Eczacılık Fakültesi veya fakültelerin kimya bölümü mezunu olmak.

c. Doktora programına başvurabilmek için; Hazırlık sınıfı hariç en az 10 yarıyıl öğrenim süreli Eczacılık Fakültesi mezunu olmak veya Sağlık Bilimleri Enstitüsü eczacılık analitik kimya yüksek lisans programı mezunu olmak.

Endodonti

a.Doktora programına başvurabilmek için; Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olmak.

Tıbbi Biyokimya

a. Yüksek lisans programına başvurabilmek için; Kimya, Biyoloji, Biyokimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümleri, Sağlık Bilimleri Fakültesi Bölümleri, Veterinerlik Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Kimya Mühendisliği mezunu olmak.

b. Doktora programına başvurabilmek için; Biyokimya, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik alanlarında yüksek lisans yapmış olanlar, Tıp Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi mezunları, Sağlık Bakanlığınca düzenlenen esaslara göre Tıpta Uzmanlık Yönetmeliğine uygun Tıbbi Biyokimya uzmanlık eğitimi almış olanlar bu programa başvurabilirler.

Doğal ve Bitkisel Ürünler, Kozmetik Ürünler

a. Doktora programına başvurabilmek için; Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, Orman Fakültesi, Fen fakültesi Kimya Bölümü, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunu olmak.

Hastane Enfeksiyonları

a. Doktora programına başvurabilmek için; Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, sağlık Bilimleri Fakültesi veya Fen Bilimleri Fakültesi mezunları veya bu fakültelerden tezli yüksek lisans diploması olanlar. Yabancı uyruklu olarak başvuracak adayların Tıp Fakültesi mezunu olmaları veya Mikrobiyoloji alanında yüksek lisans diploması olması şartları aranır.

Obezite, Diyabet ve Ateroskleroz Metabolizması

a. Doktora programına başvurabilmek için; Fen Bilimleri Enstitüsü Biyokimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik; Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıbbi Biyokimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Beslenme ve Diyetetik, Beslenme ve Gıda Bilimleri alanlarında yüksek lisans yapmış olmak; Tıp, Eczacılık, Veterinerlik ve Diş Hekimliği fakülteleri mezunu olmak.

Tıbbi Biyoloji

a. Yüksek lisans programına başvurabilmek için; Eczacılık Fakültesi, diş hekimliği fakültesi, veterinerlik fakültesi, fakültelerin biyoloji bölümleri, moleküler biyoloji genetik bölümleri mezunu olmak