Danışman Önerisi ve Ataması Hakkında Duyuru

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Enstitümüz lisansüstü programlarında öğrenim gören öğrenciler için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ile Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği gereğince tez danışmanının en geç birinci yarıyılın sonuna kadar atanması gerekmektedir. İlaveten, Üniversitemiz Senatosu’nun 03.11.2017 tarih ve 284/2 sayılı Lisansüstü Eğitim-Öğretim Programlarının Yürütülmesine Dair Senato İlkeleri’nde “4. Lisansüstü programlarda danışman öneri ve değişiklik talepleri tezsiz yüksek lisans programları hariç, enstitülerce oluşturulan formlarla ve akademik takvimde belirtilen süreler içinde gerçekleşir.” hükmü yer almaktadır.

Yukarıdaki esaslar ışığında ilgili öğrencilerin 2021-2022 Eğitim–Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için Akademik Takvimde belirtilen 23.05.2022 - 27.05.2022 tarihleri arasında “Danışman Öneri Formu” aracılığıyla anabilim dalı başkanlıklarına başvuru yapmaları gerekmektedir.

Belirtilen tarihe kadar danışman önerisinde bulunmamış ve dolayısıyla danışman ataması gerçekleştirilmemiş öğrenciler 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için bilgi işlem sistemi kaynaklı ders yazılımı yapamayacaklardır.

Önemle duyurulur.