Temmuz

Doktora Tezi Teslim Edebilme Koşullarında Düzenleme

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Üniversitemiz Senatosunun 12.11.2020 tarih ve 314/5 sayılı Kararı ile düzenlenen “Enstitümüz doktora programı öğrencilerinin doktora tezi teslim edebilme koşulları”nın,

Üniversitemiz Senatosunun 11.06.2024 tarihli ve 348/15 sayılı Kararı ile ;

• Tez teslim tarihinden önce SCI, SCI-Exp, SSCI, AHCI, ESCI, ISI Database'e giren ilgili indeksler ile Scopus indeksi kapsamındaki dergilerde 1 veya en az 5 yıldır yayınlanıyor olmak koşuluyla diğer uluslararası alan indeksleri ile TR Dizin kapsamındaki dergilerde 2 çalışmayı yayımlamış, yayına kabul ettirmiş veya en az bir patent (incelemesiz patentler hariç) almış olması,
  • Çalışmanın, doktora tez konusu veya çalışma alanıyla ilgili olarak öğrencinin Karadeniz Teknik Üniversitesi– Sosyal Bilimler Enstitüsü’ndeki doktora öğrenimi aşamasında üretilmiş olması,
  • Çalışmanın tez konusu ile ilgili olması durumunda öğrencinin kendisi ve tez danışmanının yazar olarak yer alması (ikinci tez danışmanı atanmışsa ikinci danışmanın ve doktora tezi bir proje kapsamında desteklenmişse üretilecek proje ekibinin de isimleri yer alabilir) gerekir.
  • Doktora tez konusu, Ar-Ge kapsamındaki TÜBA, Bakanlıklar, Kalkınma Ajansı ile TÜBİTAK (1001, 1002, 1003, 1005, 1007, 1505, 1512, 3501, COST, ERA-NET kodlu projeler) ve Avrupa Birliği (AB) tarafından (AB programları ve Uluslararası İkili İşbirliği Araştırma projeleri) desteklenen bir proje kapsamında desteklenmişse, yukarıdaki yayın ve patent koşulu aranmaz. Bu projeler dışında yeni açılacak olan destek programlarının bu kapsama uygunluğu senato tarafından değerlendirilir.
  • Bu düzenleme, KTÜ Senatosu tarafından kabul edildiği tarihten sonra (12.11.2020) doktora eğitimi için kayıt yaptıran öğrencileri kapsar.

şeklinde değiştirilmesi uygun görülmüştür.