Eylül

Öğrenci Kimlik Kartları, Ders Kayıtları, BYS Şifre Alma, UZEM Ders ve Sınavlarına Erişim Hakkında

ÖĞRENCİ KİMLİK KARTLARI HAKKINDA;

Enstitümüz öğrencileri “öğrenci kimlik kartları” için öğrenci BYS’si üzerinden kampüs kart başlığı altından başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurunuz sonuçlandırıldıktan sonra Üniversitemizin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'ndan Kampüs Kart Birimini arayarak veya bizzat birime giderek bilgi ve kart teminini sağlayabilirsiniz.

DERS KAYITLARI HAKKINDA;

Tüm öğrencilerimiz ders kayıtlarını  12-16 EYLÜL 2022 tarihleri arasında BYS Sistemi üzerinden gerçekleştireceklerdir.Ders kayıt işlemleri akademik  takvimde /oidb/akademiktakvim belirtilen süreler içerisinde Bilgi Yönetim Sistemi (BYS) https://bys.ktu.edu.tr/bys/bys.aspx öğrenci girişinden girildikten sonra “Ders Kayıt” sekmesi seçilerek yapılır. Öğrencinin ders kayıt döneminde kaydını yaptıktan sonra “onaylaması” gerekmektedir. Ders kayıtları öğrencilerin danışmanları tarafından onaylanması gerektiğinden danışmanınıza BYS üzerinden mesaj atmanız gerekmektedir. Ders kaydının onaylandığını transkriptinizi kontrol ederek öğrenebilirsiniz.  Kayıt döneminde ders kaydını yap(a)mamış bir öğrencinin danışmanı ile iletişime geçerek; ders kayıtlarını danışmanları ile birlikte yapmaları gerekmektedir. Ekle sil döneminin bitmesinin ardından danışmanlar da ders onayı yapamazlar. Akademik Takvim'de belirtilen tarihler dışında öğrenci ders kaydı yapamaz.

BYS ŞİFRE ALMA & DERS VE SINAVLARA KATILMA KONUSUNDA AŞAĞIDAKİ LİNKLERİ İNCELEYİNİZ.

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ

TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ