haberler

18 Aralık Sağlık Yöneticileri Günü Geniş Bir Katılımla Kutlandı

Her yıl 18 Aralık tarihinde kutlanan Sağlık Yöneticileri Günü, üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yönetimi Bölümü ev sahipliğinde kutlandı. Program kapsamında, moderatörlüğünü Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı sayın Prof. Dr. Sedat BOSTAN'ın yürüttüğü “Multidisipliner Sağlık Yönetimi Paneli” gerçekleştirildi. Panele KTÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, İl Sağlık Müdürü Sayın, Dr. Hakan USTA ve Sağlık Hizmetleri İl Başkanı Sayın, Op. Dr. Yavuz ÇAKIROĞLU, SBÜ Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Sayın, Prof. Dr. Süleyman TÜREDİ ve yönetim ekibi, KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Sayın, Prof. Dr. Celal TEKİNBAŞ ve yönetim ekibi, Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi, Sayın Doç. Kemal UZUN ve yönetim ekibi, Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Sayın, Prof. Dr. İsmail ULUSAL ve yönetim ekibi, Yavuz Selim Kemik Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Sayın, Uzm. Dr. Mehmet ATALI ve yönetim ekibi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Sayın, Dt. Mustafa BAŞKAN ve yönetim ekibi, Maçka Ömer Burhanoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Sayın, Uzm. Dr. Erhan ÖZDEMİR ve yönetim ekibi, Sürmene Devlet Hastanesi Başhekimi Sayın, Op. Dr. Osman YOLOĞLU ve yönetim ekibi, Özel Trabzon Medikalpark, Özel Medikalpark Karadeniz Hastanesi Genel Müdürü Sayın, Tuğba Altın ve Özel Medikalpark Yıldızlı Hastanesi Genel Müdürü Sayın, Dr. Abdullah CANTÜRK, KTÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Ufuk ÖZGEN, KTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Sayın, Prof. Dr. Neslihan SARUHAN GÜLER ve Sayın, Doç. Dr. İlknur KAHRİMAN, Hemşirelik Bölüm Başkanı Sayın, Prof. Dr. Nesrin NURAL, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Sayın, Doç. Dr. Arzu ERDEN, Ebelik Bölüm Başkanı Sayın, Doç. Dr. Songül AKTAŞ, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ve Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencileri katıldı.

Panelin açılış konuşmasında KTÜ Rektörü Sayın, Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, sağlık sektörünün önemi ve gelecek projeksiyonundan bahsederek katılımcılara selamladı ve Hoşgeldiniz dedi.

Ardından KTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın, Prof. Dr. Neslihan SARUHAN GÜLER de sağlık sektörü ve Sağlık Yönetimi Bölümü’nün öneminden bahsederek, katılımcılara Hoşgeldiniz dedi.

Gerçekleştirilen panelde konuşmacı olarak yer İl Sağlık Müdürü Sayın, Dr. Hakan USTA sağlıkta merkezi ve yerel yönetim teşkilatından, yönetsel sorunlardan ve genç sağlık yöneticilerinin istihdamından bahsetti.

Paneldeki diğer bir konuşmacı olan KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Sayın, Prof. Dr. Celal TEKİNBAŞ sağlık kurumu yönetiminde iş birliği ve katılımcı yönetimin öneminden bahsederek, hasta ile iletişimin sırlarından bahsederek konuşmasını tamamladı.

Panelde yer alan diğer bir konuşmacı ise Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Sayın, Prof. Dr. Süleyman TÜREDİ idi. Sayın TÜREDİ, konuşmasında pandemi koşullarında sağlık yönetiminin zorluklarından bahsetti ve geniş kapasiteli bir sağlık tesisinin inşasından itibaren kurum yönetimi ve finansman sağlanması süreçlerine değindi.

Paneldeki diğer bir konuşmacı olan Medikalpark Yıldızlı Hastanesi Genel Müdürü Sayın, Dr. Abdullah CANTÜRK ise özel hastanelerin yönetim, hizmet sunum süreçleri ve mali altyapı gibi konularda diğer kurum türleri karşısındaki farklılıklarından bahsetti.

Panel kapsamında diğer bir konuşma ise KTÜ Farabi Hastanesi Başhemşiresi Sayın, Sevgi DANACI tarafından yapıldı. Sayın DANACI meslekteki uzun deneyimden ve hizmet sunum süreçlerinin eksiksiz yürütülmesi adına meslekler arası iş birliğinin öneminden bahsetti.


21 Aralık 2022