haberler

9. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yönetimi Kongresi Sonuç Bildirgesi

Bu yıl 23-25 Mayıs 2024 tarihleri arasında, “9. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yönetimi Kongresi” İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir. Kongrenin bu yılki teması “Sağlıkta Yeni Gelecek: Entegre Sağlık Hizmetleri” olarak belirlenmiştir. Kongrenin sosyal programı kapsamında, Selanik, Üsküp, Kosova ve Sofya’yı içeren ekspres bir Balkan Turu ve 23 Mayıs Perşembe akşamı Boğazda, İstanbul Üniversitesi, Balta Limanı Tesislerinde Gala Yemeği yer almıştır.

Kongrenin 23 Mayıs Perşembe günü saat 14’deki açılış töreninde Kongre Düzenleme Kurulu Eş Başkanları Doç.Dr. Fadime Çınar ve Prof. Dr. Sedat Bostan tarafından yapılan açılış konuşmaları ile Kongrenin ilk gününden bu gününe tarihçesini özetlemiş ve bu yılın teması ile ilgili değerlendirmeler yapılmıştır. Açılış konuşmaları kapsamında İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Kemal Memişoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hamdullah Çuvalcı ve İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu Kongrenin önemine dikkat çekmiş ve duydukları memnuniyeti ifade etmişlerdir.

Kongrenin açılış konferansı “Sağlığın Geleceğini Yönetmek” teması ile Sağlık Bakan yardımcı Doç. Dr. Şuayip Birinci tarafından verilmiştir. Konferansın moderatörlüğü Prof. Dr. İsmail Ağırbaş tarafından gerçekleştirilmiştir. Açılış konferansında, Türkiye’de sağlık bilgi sistemleri ve sağlık verileri ile ilgili detaylı bilgi verilerek, geleceğin sağlık hizmetlerinin planlanması ve entegrasyonu ile ilgili öneriler gündeme getirilmiştir.

9. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yönetimi Kongresi Sonuç Bildirgesine buradan ulaşabilirsiniz.

 


03 Haziran 2024