Ocak

Bilgilendirme (Ceza Muhakemesinde Uzlaştırmacı Eğitimi)

Sürekli Eğitim Merkezi

Üniversitemiz, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı tarafından Ceza Muhakemesinde Uzlaştırmacı Eğitimini verebilecek eğitim kuruluşu olarak yetkilendirilmişti.

7141 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişilik Yapılmasına Dair Kanun'un Ek Madde-188 gereği  bazı Fakülte ve Yüksekokullar Üniversitemize bağlı iken bağlantısı değiştirilerek yeni kurulan Trabzon Üniversitesi'ne bağlanmıştır. Bu bağlamda Uzlaştırmacı Eğitim programı eğitmenlerinin bağlı bulunduğu Hukuk Fakültesi, Trabzon Üniversitesi bünyesine dahil olmuştur. İlgili Fakültenin Üniversitemiz bünyesinde bulunmaması sebebiyle 2019 Yılı itibariyle Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak Ceza Muhakemesinde Uzlaştırmacı Eğitim programı düzenlemeyeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.