Eylül

Karadeniz Teknik Üniversitesi  Sürekli Eğitim Merkezi

Elektrik Mühendisliği Ders Tamamlama Kursu

Dayanak:

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın 08.10.2014 tarih 75850160-303.01.01/58978 sayılı yazısı

Gerekçe:

İlgi yazıda, üniversitelerin Mühendislik Fakültesi bünyesinde yer alan Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisi Bölümleri mezunlarından ilgi yazının a) maddesinde belirtilen derslerden en az üç tanesini lisans/lisansüstü öğretimleri esnasında alınmamış olanların Sürekli Eğitim Merkezlerine kayıt yaptırılarak üniversitenin ilgili lisans veya lisansüstü programında normal öğrencilerle birlikte allmaları, sınavlarının ve değerlendirmelerinin de normal öğrencilerle birlikte yapılması yapılması kalinde Devlet Personel Başkanlığınca Elektrik Mühendisleri ile eşdeğer sayılacakları ve aynı nitelik kodu altında birleştirileceklerinin belirtilmesi nedeniyle ders almak üzere bölümümüze yapılan ve yapılacak olan başvurular.

Uygulama:

1.    Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ile ortak çalışılarak “Elektrik Mühendisliği Ders Tamamlama Kursu” adıyla bir proje veya kurs programı başlatılacaktır.

2.    Bu kurs/program Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ile Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülecektir.

3.    Sürekli Eğitim Merkezi tarafından başvuruların alınarak kayıtların yapılacak, öğrenci isim ve listeleri Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı’na iletilecektir. Başvuralar Her ders yarıyılı başında normal öğrenci ders yazılımları ile başlayacak ve ders ekleme-çıkarma haftası bitiminde sona erecektir.

4.    Kursiyerler normal öğrencilerle birlikte aynı devam ve sınav koşullarına tabi olarak  dersleri takip edip sınavlarına girecektir. Normal öğrencilerle birlikte aynı değerlendirme sonucunda başarılı olup olmadıklarına ilgili ders sorumlusu öğretim elemanı tarafından karar verilecektir. Dönem sonunda öğrencinin başarı durumu Bölüm başkanlığınca Sürekli Eğitim Merkezine iletilecek ve buna göre Sürekli Eğitim Merkezi “Ders bilgi ve başarı belgesi” düzenleyerek öğrenciye verecektir.

5.    Başvuranlardan  ders başına dönemlik olarak Elektrik-Elektronik Mühendisliği II. Öğretim Öğrenim Harcı kadar bir ücret alınacaktır. Yasal mevzuatlar çerçevesinde bu ücret, ilgili dersi veren öğretim üyesi, bölümümüz seminer programları, proje sergileri, mezuniyet törenleri, vb bilimsel etkinliklerde kullanılmak üzere Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ve Sürekli Eğitim merkezi tarafından kullanılacaktır. Ücret paylaşımı yasal mevzuatlara göre yapılacaktır.

*Ücretli olan eğitim programları için katılım ücreti;

T.C. Ziraat Bankası KTÜ Şubesi 11825144-5003 numaralı hesaba (Hesap Adı:KTÜ Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü), açıklama kısmına Sürekli Eğitim Merkezi yazdırılarak yatırılacaktır.

Başvuru linki   http://www.ktu.edu.tr/sem-basvuruformuogrenci

Eğitim Adı: Elektrik Mühendisliği Ders Tamamlama Kursu

Başvuru Yaptığınız Eğitim Programı Türü : Mesleki Gelişim seçiniz.

İletişim : 04623778739