Ocak

Ulusal Eğitim Yöneticiliği Yeterlik Programı

Sürekli Eğitim Merkezi

Ulusal Eğitim Yöneticiliği Yeterlilik Programı ön kayıt işlemi 15 Ocak - 15 Şubat 2015 tarihleri arasında yapılmaktadır. Ön kayıt tarihi sonunda eğitim ücreti ile birlikte programın başlangıç tarihi , kayıt tarihleri ve gerekli belgeler sayfamız üzerinde duyurulacaktır.

ÖN KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ

***Ön kayıt ekranı üzerinde bulunan "Eğitimin Adı" bölümüne "Ulusal Eğitim Yöneticiliği Yeterlik Programı" şeklinde yazılması gerekmektedir.

ULUSAL EĞİTİM YÖNETİCİLİĞİ YETERLİK PROGRAMI

Kapsam
Bu program, yöneticilik alanında gelişmek isteyen öğretmen ve yöneticilerin mesleki gelişimlerine katkı yapmaya dönüktür.

Amaç
Bu programın amacı, öğretmen ve yöneticilerin mesleki gelişimlerine katkı yaparak kariyerlerinin gelişimlerine hizmet etmektir.

Gerekçe
Eğitim yöneticiliği bir taraftan kuramsal bir alanı bulunan, bir taraftan uygulama yönü olan bir hizmettir. Bu yönüyle eğitim yönetimi hem bilim, hem de sanat olarak değerlendirilmektedir. Eğitim yöneticisi olmak isteyen öğretmenlerin kuramsal bilgiye ilişkin eksikliklerini tamamlamaya yönelik bir program olan bu eğitim, eğitim yöneticilerinin “okullu” olmalarına katkı yapabilecektir.

Nitekim 19. Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararlardan bir kısmı, eğitim yöneticisi atama ölçütlerini kapsıyor. Bu kararlardan biri, “Okul yöneticiliğine atanmada eğitim yönetimi alanında okul müdürlüğü için yönetici yeterliklerini esas alan, akredite edilmiş kurumlar tarafından verilebilen belli sürede eğitim alındığını gösterir belgeye sahip olma şartı, okul yöneticisi seçiminde tercih nedeni olmalıdır.” Biçiminde ifade edilmiştir. Yine aynı kararlardan biri şu şekildedir: “Yöneticilerin seçiminde ulusal düzeyde yapılandırılmış “Ulusal Eğitim Yöneticiliği Programı’ndan “Eğitim Yöneticiliği Yetkinlik Belgesi” almış olması tercih sebebi olmalıdır.”

Görüldüğü gibi okul yöneticiliğinin bilimsel bir alt yapıya dayanması gerektiği hususu ulusal düzeyde bir kabul görmüştür. Okul yöneticilerinin profesyonel yönetici olabilmeleri için gerekli olan eğitimin ilgililerin hizmetine sunulması, eğitim sisteminin gelişmesine de önemli katkılar yapacaktır. Görünen o ki, gelecekte okul yöneticiliği için ya eğitim yönetimi alanında yüksek lisans diploması, ya da “Eğitim Yöneticiliği Yetkinlik belgesi” tercih sebebi olacak, hatta daha da ileri giderek bu belgelerin “zorunlu” olması da söz konusu olacaktır.

Bu gerekçelere dayalı olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü marifetiyle “Ulusal Eğitim Yöneticiliği Programı” başlatılması planlanmaktadır.

ULUSAL EĞİTİM YÖNETİCİLİĞİ YETERLİK PROGRAMI

Sayı  Dersin Adı