Eylül

Kısmi Zamanlı Çalışma Başvuruları Alınmaya Başlanmıştır.

Sağlık Kültür ve Spor Dairesi

2024-2025 Eğitim Öğretim yılında öğrencilerimiz için kısmi zamanlı çalışma başvuru süreci başlamıştır. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Fitness Salonu, Hasan Polat Spor Salonu, Öğrenci Kulüpleri ve Sahil Tesislerinde bulunan tenis kortlarında çalışmak isteyen öğrencilerimiz başvurusunu online olarak https://www.ktu.edu.tr/sks/form/ek-zamanli-calisma-icin-ogrenci-basvurusu-2024-2025 adresinden yapabileceklerdir.

Kontenjan dahilinde; Fakülte, Enstitü, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu, Uygulama ve Araştırma Merkezleri ve İdari Birimlerde (Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı hariç) kısmi zamanlı çalışmak isteyen öğrencilerimiz başvuru formunu indirerek, ilgili birimlere fiziki olarak başvuru yapacaklardır.

TAKVİM

24 Eylül-06 Ekim 2024 Öğrencilerimizin online veya fiziki (fiziki başvuru sadece ilgili birimlere yapılacaktır) başvurularının alınması
07-11 Ekim 2024 Daire Başkanlığımız ve ilgili birimler tarafından mülakat ve değerlendirmelerin yapılması, listelerin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına resmi yazı ile iletilmesi
14 Ekim 2024  Kısmi zamanlı çalışmaya hak kazanan öğrencilerin ilanı
14-25 Ekim 2024 İstenilen belgelerin öğrencilerimiz tarafından ilgili birimlere teslimi ve bu belgelerin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına, ilgili birimler tarafından üst yazı ile iletilmesi
30 Ekim 2024 Birimlerde çalıştırılacak kısmi zamanlı öğrencilerin işe başlaması

Kısmi zamanlı olarak çalıştırılacak öğrencilerde aranacak genel şartlar;

(1) Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından kendilerine burs verilmekte olan veya burs alma şartlarına haiz öğrencilere öncelik verilmek suretiyle aşağıda belirtilen şartları taşıyan öğrenciler, yükseköğretim kurumlarında kısmi zamanlı öğrenci olarak geçici işlerde çalıştırılabilir:

a) Tezsiz yüksek lisans öğrencisi ve özel öğrenci hariç olmak üzere, çalıştırılacağı yükseköğretim kurumunun kayıtlı öğrencisi olmak,

b) Disiplin cezası almamış olmak,

c) Yetim maaşı ve nafaka dışında, asgari ücret düzeyinde gelire sahip olmamak,

ç) Kısmi zamanlı çalıştırılan öğrenci ile yükseköğretim kurumu arasında yapılan sözleşmeye aykırılık nedeniyle sözleşmesi feshedilmemiş olmak,

d) Çalıştırılacak iş için yeterli bilgi, beceri ve yeteneğe sahip olmak,

e) Kayıt donduran öğrenci ve yabancı uyruklu öğrenci olmamak,

f) Normal eğitim-öğretim süresi içerisinde öğrenim görüyor olmak.

(2) Deprem, sel gibi doğal afetlerden zarar gördüğünü, şehit ve gazi çocuğu olduğunu belgeleyen öğrenciler ile engelli öğrencilerden normal eğitim-öğretim süresi içinde okuyor olmak, yabancı uyruklu öğrenci olmamak ve disiplin cezası almamış olmak dışında yukarıdaki şartlar aranmaz.

Kısmi zamanlı olarak çalıştırılacak öğrencilerde aranacak özel şartlar;

1- Sadece tek bir birime başvuru yapılabilir. Birden fazla birime yapılan başvurular reddedilir.

2- Öğrencilerimizin çalışma tarihleri ve süreleri birim amirlerince belirlenecektir.

3- Önlisans ve lisans öğrencileri için not ortalaması en az 2.00, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için not ortalaması en az 2.50 olmak (Hazırlık, 1. sınıf, yatay ve dikey geçiş öğrencilerinin not ortalaması değerlendirmesi 1 inci yarıyıl sonunda  yapılır. Not ortalaması en az 2.00 olmayan öğrencilerin çalışma sözleşmeleri feshedilir.)

4- Daha önceden KZÖ çalıştırma programı içerisinde 4 yıllık öğrenim süresi olan bölüm öğrencileri için 4 yarıyıl (2 yıl), 5 yıllıklar için 5 yarıyıl, 6 yıllıklar için ise 6 yarıyıl (3 yıl) hakkını dolduran öğrencilerin başvuruları kabul edilemez.

5- Çalışma süresinin haftanın günlerine dağılımı, işin başlama ve bitiş saatleri birim amirleri tarafından belirlenir.

6- Üst üste 2 yıl süreyle Kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışmamış olmak.

7- Deprem ve sel gibi doğal afetlerden zarar gördüğünü, şehit ve gazi çocuğu olduğunu belgeleyen öğrenciler ile engelli öğrenciler için sadece normal eğitim-öğretim süresi içerisinde öğrenim görüyor olmak, yabancı uyruklu öğrenci olmamak (KKTC ve Türki Cumhuriyetler dahil) ve disiplin cezası almamış olmak şartları aranır. (Şehit ve Gazi çocukları başvurularını direkt olarak Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına yapacaklardır.)