KTÜ'de Beyaz Baston Görme Engelliler Farkındalık Haftası

7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Farkındalık Haftası münasebetiyle KTÜ Engelli Öğrenci Birimi olarak iç paydaşımız Radyo KTÜ işbirliği ile Personellerimiz ve Öğrencilerimizle güzel bir faaliyet düzenledik.

Beyaz Baston, 1921 yılında Londra’da bir trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden bir fotoğraf sanatçısı, dış dünyanın kendisini fark etmesi için bastonunu beyaza boyayarak dolaşmaya başlar. Bu deneyim o kadar başarılı olur ki, 1931’de Fransız Körler Örgütü, bu faaliyeti simgeleştirir. Böylece tüm dünyada her yıl Ocak ayının ikinci haftası “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” kabul edilir.

Göz sağlığımızı korumak ve olumsuz sonuçların önüne geçmek için rutin göz muayenesi, doğumdan sonra, 6 aylıkken, 3 yaşından itibaren okul süresince her yıl, yetişkinlerde ise 1 ile 3 yıl aralıklarla yapılmalıdır. Videomuzun oluşumu ve yayınlanmasına kadar gecen süreçte emeği gecen tüm paydaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

BEYAZ BASTON GÖRME ENGELLİLER FARKINDALIK HAFTASI - YouTube

KTÜ Engelli Öğrenci Birimi