Erasmus+ Kapsamında İlk Ziyaret: Vilnius Üniversitesi

Litvanya Vilnius Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Kültürü Bölümü ile yapılan Erasmus+ anlaşması neticesinde Erasmus+ üniversite koordinatörü Simona Viziniene’nin daveti üzerine Vilnius Üniversitesi’ne ziyarette bulunulmuştur. Erasmus+ ofisindeki toplantının ardından Filoloji Fakültesi Erasmus+ koordinatörü Giedre Matkeniene’nin eşliğinde Türk Dili ve Kültürü Bölüm başkanı Doç. Dr. Galina Miskiniene, Doğu Çalışmaları Merkezi’nden Öğr. Natela Statkiene ve Mersin Üniversitesi Tömer’den Vilnius Üniversitesi’ne misafir öğretim üyesi olarak gitmiş Öğr. Gör. Dr. Dilek Yumru ile fakülte binasına geçilmiştir. Orada bölümle ve şehirle ilgili bazı görüşmelerde bulunulmuş, Erasmus+ hakkında konuşulmuş ve Trabzon’u, KTÜ’yü ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü tanıtan bir sunum gerçekleştirilmiştir.

17 Mayıs 2019