tarihçe

Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı 17 Ocak 1983 tarihinde Trabzon Soğuksu-Çamlık mevkiinde bulunan Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde  Dr.Yavuz Özoran tarafından kurulmuştur. 1993 yılından itibaren kampus içerisinde bulunan Farabi Hastanesi C blokta hizmetine devam etmektedir.

Tıbbi Patoloji bölümü, sitoloji ve moleküler patoloji ünitesi ile beraber Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinde teşhis ve tedavi için biyopsi ihtiyacı duyulan hastalara hizmet vermektedir. Bunun yanı sıra başka bir patoloji laboratuvarında tanı almış hastaların materyallerinin tekrar incelenmesi veya gerekli ek tetkiklerin yapılması hizmeti de sunulmaktadır. Patoloji bölümünde sunulan hizmetler öğretim üye ve görevlileri, araştırma görevlileri, biyolog ve teknisyenler tarafından gerçekleştirilmektedir.