haberler

15 Temmuz'un Yıl Dönümünde Üniversitemizde "Kahramanlık Destanı Yazan Milletin Zaferi" Programı Düzenlendi

Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen “Kahramanlık Destanı Yazan Milletin Zaferi” konulu anma programı, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde, Trabzon Milletvekili Mustafa ŞEN’in konuşmacı olarak teşrifleriyle 12 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Milletimizin demokrasi uğruna verdiği mücadelenin zaferini kutlamak, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak adına canlarını feda eden aziz şehitlerimizi anmak ve gazilerimizi yâd etmek amacıyla düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından davetliler, şehitlerimizin ruhunu şad etmek için icra edilen Kuran-ı Kerim tilavetini dinledi. Tilavetin ardından konuklar, T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan “15 Temmuz Destanı” başlıklı video gösterimini izledi.

Trabzon Valisi Aziz YILDIRIM, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin GENÇ, T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Murat GÜLER, Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan USTA, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin MUMCU, basın mensupları ile akademik ve idari personelimizin katılımıyla gerçekleştirilen programın açılış konuşmaları Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ile başladı.

15 Temmuz’u Unutmadık, Unutturmayacağız…

Rektörümüz konuklara hitabında “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen ve Üniversitemiz tarafından organize edilen “Kahramanlık Destanı Yazan Milletin Zaferi” konulu programımıza, yoğun iş akışı arasında vakit ayıran, değerli siyasetçi, Milletvekilimiz Sayın Mustafa ŞEN beyefendiye huzurlarınızda teşekkür ederim. Değerli konuklar, bundan 8 yıl önce 15 Temmuz gecesi, kadim bir geçmişe sahip devletimizin birliğine ve bütünlüğüne, milletimizin geleceğine, demokrasimize ve Cumhuriyetimize karşı hain bir darbe girişiminde bulunulmuş ancak köklü tarihi boyunca düşmana boyun eğmeyen Türk Milleti, tek bilek ve tek yürek olarak yürüttüğü destansı mücadele ile darbecilere göz açtırmamıştır… Hain darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren sokaklara dökülen, darbecilere göz açtırmayan ve şehitlerimizin uğruna canlarını feda ettiği, bizi dipdiri ayakta tutan değerlerimize sahip çıkan yurttaşlarımızı unutmadık, unutturmayacağız… 15 Temmuz gecesi, milli sınırlarımızın birliği ve bütünlüğü uğruna yediden yetmişe kanlarıyla sulayan şehitlerimizi ve minnet ve sonsuz şükran borçlu olduğumuz gazilerimizi bugün olduğu gibi nesiller boyunca anmaya devam edeceğiz.” sözlerine yer vermesinin ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin GENÇ konuşmasını gerçekleştirerek “Demokrasi tarihimizin ama esasında Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisi olan zaferin 8. yıl dönümünü idrak ederken gazilerimizi anmak, gazilerimize minnetimizi dile getirmek ve bu günü her zaman hatırda tutmak, anlamak, anlamlandırmak ve anlatmak adına bu anlamlı buluşmayı organize eden kadim bilim yuvamız Karadeniz Teknik Üniversitemize, Rektörümüz nezdinde katkı sağlayan değerli mesai arkadaşlarına, kıymetli sözleriyle birlikte bu konuda ufkumuzu açacak değerli Başkan Yardımcımız Mustafa ŞEN beyefendiye teşekkürlerimi sunuyorum.., Ordumuzun yargımızın, emniyet güçlerimizin, devletimizin içinde yuvalanmış ve milli iradenin, iktidar olanın muktedir olmasına engel olan emperyal politikaların ve emperyal aklın, bu coğrafyadaki yönetimini temin eden o güçleri aslında biz, 15 Temmuz’da temizledik ve bizim elimizden iradesi, idaresi alınmış devleti geri aldık.” dedi.

Artık Darbeler Dönemi Kapanmıştır…

Trabzon Valisi Aziz YILDIRIM ise konuşmasında “15 Temmuz, bizim için bir milat, belki de bu devletin, yeniden ve tekrar kuruluşu… Ama öyle bir kuruluş ki artık darbeler döneminin kapandığını, darbe yapmak isteyenlere, bu milletin izin vermediğini, bu milletin geleceğinin ve istikbalinin yine bu millet tarafından belirleneceğinin bir defa daha sergilendiği gündür. Bu nedenle, böyle bir darbe girişimi, bir daha vuku bulmayacaktır…” ifadelerine yer verdi.

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi, Bitmemiş I. Dünya Savaşı’nın Yeni Bir Cephesiydi…

Program, Dursun Ali ERZİNCANLI’nın seslendirdiği “30 Kuş” başlıklı şiir dinletisi ile devam etti. Ardından konuşmacı Trabzon Milletvekili Mustafa ŞEN tarafından gerçekleştirilen “Kahramanlık Destanı Yazan Milletin Zaferi” konulu sunum başladı. Konuşmasında, 15 Temmuz gecesinde bizzat kendisinin yaşadığı tecrübelere ve deneyimlerine vurgu yapan Trabzon Milletvekili Mustafa ŞEN hitabında “15 Temmuz darbe girişimi sadece hükümeti devirip yönetime el koyma operasyonu muydu? Kesinlikle hayır! Asıl olarak yeni Türkiye’nin, büyük Türkiye’nin, tam bağımsız Türkiye’nin ve bunun mimarlarının mezara gömülmesi teşebbüsüydü. O gece, vatanın canına kastedilmişti. Bu girişim, bitmemiş I. Dünya Savaşı’nın yeni bir cephesiydi… Casusluk teşkilatı şeklinde çalışan bir küresel terör örgütü olan FETÖ’nün, kendi içinden çıktığı millete ve ülkeye, tanklarla, savaş uçaklarıyla, makineli tüfeklerle saldırdığı bu gaddar olay, yeryüzünün görüp göreceği en alçak, en haysiyetsiz ve en hain hadisesidir. FETÖ, hain planlarını başarabilmek için paralel ordusuyla, emniyetiyle, yargısıyla, bürokrasisiyle, iktisadıyla, maliyesiyle ve hatta paralel diniyle bir paralel devlet kurdu. Fakat paralel millet kuramadı. Millet anında ‘Türk Silahsız Kuvvetleri’ne dönüşerek onları en ağır bir yenilgiye uğrattı…” sözlerine yer verdi. Söyleşinin tamamlanmasının ardından kendisine yağlı boya tablo ve teşekkür belgesi takdim edildi.  Program, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Bölümü Öğr. Gör. Şuayip ŞEYİHOĞLU'nun açtığı “Kahramanlık Destanı Yazan Milletin Zaferi!” Afiş Sergisi'nin gezilmesinin ardından  sona erdi. 


12 Temmuz 2024