haberler

2023 YKS Sonuçlarına Göre Üniversitemize Yerleşme Oranları Belli Oldu

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Genel Yerleştirme sonuçlarıyla ön lisans ve lisans programlarında yüz güldüren başarılara imza attı.

ÖSYM tarafından açıklanan 2023 YKS Genel Yerleştirme sonuçlarına göre, KTÜ büyük bir başarı elde etti. Üniversitemiz, bu sonuçlara göre ön lisans programlarında %100, lisans programlarında ise %98,16 yerleşme oranlarına ulaştı.

Lisans programlarına olan yoğun ilgi, KTÜ'nün yüksek eğitim standartlarını bir kez daha gösterdi. Toplamda 56 lisans ve 33 ön lisans programında öğrenci alımı gerçekleşen Üniversitemiz; eğitimindeki kalite ve çeşitliliği ile öğrencilere geniş fırsatlar sunmaya devam ediyor. 2023 YKS Genel Yerleştirme sonuçlarına göre, Lisans programları toplam yerleşme oranı %98,16 olarak açıklandı. Lisans başlıklarına göre yerleşme oranları şu şekilde: Sayısal ağırlıkta lisans programlarının yerleşme oranı %97,18, Eşit ağırlıkta lisans programlarının yerleşme oranı %100, Sözel ağırlıkta lisans programlarının yerleşme oranı %100, Dil ağırlıklı lisans programlarının ise yerleşme oranı %100 olarak gerçekleşti. Ön lisans programlarında ise %100'lük bir yerleşme oranı kaydedildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI Karadeniz Teknik Üniversitesi’ni tercih ederek yerleşmeye hak kazanan öğrenciler için bir açıklama yaptı. Prof. Dr. ÇUVALCI’nın “Aramıza katılan ve bizi tercih eden tüm öğrencilerimize en içten duygularımla Karadeniz Teknik Üniversitesi ailesine hoş geldiniz” cümlesi ile  başlayan mesajında şu ifadeler yer aldı: “Sizler, 2023 YKS Sınavını başarıyla geçerek Türkiye Cumhuriyeti'nin en köklü üniversitelerinden biri olan Karadeniz Teknik Üniversitesi ailesinin bir parçası oldunuz. Sizler artık güçlü ve özgüveni yüksek bir kurumun parçasısınız. Kendinizi geliştirebileceğiniz, bilgi ve deneyimlerinizi paylaşacağınız bir ortamda bulunuyorsunuz. Aramıza hoş geldiniz! Araştırma Üniversitesi misyonu ile bilginin sınırlarını zorlayan, inovasyonu destekleyen Üniversitemiz, sahip olduğu 5 yıllık tam akreditasyon ile size kaliteli ve standartları yüksek bir eğitim vadediyor. 68 yıldır eğitim ve öğretim faaliyetlerini başarı ile sürdüren Üniversitemiz; sahip olduğu güçlü akademik kadrosu, modern altyapısı ile öğrenme yolculuğunuzda sorgulamanızı ve keşfetmenizi teşvik eden bir ortam ile sizleri bekliyor. Fikirlerinizi özgürce ifade edebildiğiniz, öğrenmeye açık ve dinamik bir atmosferde eğitim almanızı sağlayacağımızdan emin olabilirsiniz. Karadeniz Teknik Üniversitesi, sahip olduğu güçlü akademik kadrosu, modern altyapısı ve kültürel zenginliği ile sizleri bekliyor. Burada edineceğiniz bilgi ve deneyimler, gelecekteki başarılarınızın temelini oluşturacak. Yeni dönemde öğrenci olarak atacağınız her adımı desteklemek, sorularınızı yanıtlamak ve hedeflerinize ulaşmanız için elimizden geleni yapmak için buradayız. Unutmayın ki, bu yolculukta sizin yanınızdayız ve sizinle gurur duyuyoruz. Karadeniz Teknik Üniversitesi'ni tercih eden tüm öğrencilere teşekkür ediyorum. Hep birlikte başarılı ve dolu dolu bir akademik yolculuk geçireceğimize inanıyorum.” 

Üniversitemiz, 2023 YKS yerleştirme sürecinde elde ettiği bu başarılarla eğitim ve öğretimdeki öncü konumunu bir kez daha kanıtlamış oldu.


23 Ağustos 2023