haberler

7. KTÜ ve Meslek Tanıtım Fuarı Gerçekleştirildi

Üniversitemizde devam eden Bilim, Kültür, Sanat Haftası 2023 çerçevesinde gerçekleştirilen 7. KTÜ ve Meslek Tanıtım Fuarı kapılarını, doğru üniversite, doğru meslek seçimi yapmak isteyen öğrencilere açtı.

Trabzon ve çevre illerde eğitim gören ortaokul ve lise öğrencilerinin, yükseköğretime geçiş aşamasında hedefledikleri meslekler ve bölümler hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla 17-18 Mayıs 2023 tarihinde, Üniversitemizde “7. KTÜ ve Meslek Tanıtım Fuarı” düzenlendi.

Üniversitemiz Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde 17-18 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen fuara; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU, Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, İl Emniyet Müdürü Murat ESERTÜRK, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem ŞEN, İl Milli Eğitim Müdürü Evren GÖRMÜŞ ve Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Özgür KARA, akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda öğrencinin katıldı.

Üniversitemizde başarılı eğitim faaliyetleri yürüten Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Fen Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Of Teknoloji Fakültesi, Orman Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi ile Araklı Ali Cevat Özyurt Meslek Yüksekokulu, Arsin Meslek Yüksekokulu, Maçka Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu, Trabzon Meslek Yüksekokulu’na bağlı bölümler tarafından oluşturulan stantlarda; öğrencilerin, bölüm ve mesleklere ilişkin bilgi alabilecekleri bir ortam oluşturuldu. Yoğun ilgi gören stantları, Trabzon ve civar illerden gelen 2 bini aşkın öğrenci ziyaret etti.

Bölümlerde verilen eğitimlerin çıktısı olan ürünler ile donatılan tanıtım stantlarında öğrencilere, ilgili bölümler ve meslekler hakkında kapsamlı sunumlar yapıldı. İlgili bölümün öğretim elemanları ile doğrudan etkileşim kuran öğrenciler, merak ettikleri tüm konularda bilgi edindi.

Fuar hakkında düşüncelerini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI “Kurum olarak gerçekleştirdiğimiz 7. KTÜ ve Meslek Tanıtım Fuarı ile üniversite ve meslek tercihlerinde öğrencilerimize, rehberlik hizmeti sunuyoruz. 7. KTÜ ve Meslek Tanıtım Fuarı'nın amacı, yükseköğretime geçiş sürecinde bulunan öğrencilere, vizyoner bir bakış açısı kazandırmak olup tercihlerini Üniversitemizden yana kullanmaları adına da kendilerini kurum bilgisi ile donatmaktır.” ifadelerini kullandı.


18 Mayıs 2023