Akademisyenimiz Prof. Dr. İzzet KARAKURT'a Bilim Ödülü

Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı'nın (YMGV) periyodik olarak ihdas ettiği Madencilik Ödülleri sahiplerini buldu. Bu kapsamda 2023 yılı Bilim Ödülü’ne, Üniversitemiz Maden Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. İzzet KARAKURT layık görüldü.

Bilim Ödülü, gerçekleştirdiği çalışmalar ile Türkiye'de madenciliğin gelişmesine katkıda bulunanları özendirmek üzere verilmektedir. Akademisyenimize ödülü, 23 Ekim 2024 tarihinde Ankara’da düzenlenen ve T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah TANCAN’ın da katılım gösterdiği bir tören ile takdim edildi.

Daha önce birçok ödüle layık görülen Prof. Dr. İzzet KARAKURT son olarak Elsevier ve Stanford Üniversitesi iş birliğiyle yıllık olarak açıklanan Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları 2023 Listesi'nde “Yıllık Etki” ve “Kariyer Boyu Etki” Kategorisi’nde de yer almıştı.

Akademisyenimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

25 Ekim 2024