haberler

Akademisyenimize Erasmus+ KA2 Okul Eğitiminde İş Birliği Ortaklıkları (KA220-SCH) Proje Desteği

Üniversitemizin koordinatör olarak yer aldığı ve 2022 yılında Erasmus+ Programı KA2 Okul eğitiminde İş Birliği Ortaklıkları (KA220-SCH) kapsamında açılan teklif çağrısına “Montessori Based Unplugged Coding  and Robotic in Early Childhood” ismiyle sunulan proje başvurusu desteklenmeye hak kazanmıştır (Proje Kodu: 2022-1-TR01-KA220-SCH-000089378).

İtalya’dan “Universite Degli Studi di Bari”, Slovenya’dan “Institut Montessori”, İspanya’dan “CEIP SANTA CLARA” ve ülkemizden “Trabzon Üniversitesi” ile “Ortahisar IMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” kurumlarının ortaklığıyla sunulan projenin toplam bütçesi 120.000 Euro, amacı ise projede erken çocukluk dönemi eğitiminde, Montessori yaklaşımı çerçevesinde geliştirilecek yenilikçi bilgisayarsız (unplugged) kodlama ve robotik etkinliklerle okul öncesi öğrencilere disiplinler arası algoritmik düşünme ve problem çözme becerilerinin kazandırılması ve öğretmen yeterliklerinin arttırılmasıdır.

İlgili proje başvurusunda bulunan ve toplamda 36 ay sürecek olan projede “Proje Yürütücüsü” olarak yer alacak olan Üniversitemiz Akademik Personeli Öğr. Gör. Dr. Memnüne KOKOÇ’u başarılarından dolayı tebrik ederiz.


27 Eylül 2022