haberler

Araştırma Üniversitelerine Yönelik TÜBİTAK Destek Programları Değerlendirme Toplantısı TÜBİTAK MAM'da Gerçekleştirildi

Araştırma Üniversitelerine Yönelik TÜBİTAK Destek Programları Değerlendirme Toplantısı TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nde (MAM) gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih KACIR, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL ve diğer Araştırma Üniversitesi Rektörlerinin katılımıyla düzenlenen, TÜBİTAK Destek Programları Değerlendirme Toplantısına katıldı. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye'de bilim ve teknolojinin ana destekçisi olan TÜBİTAK'ın üniversitelere yönelik hazırladığı programların önemine işaret etti.

Araştırma Üniversitelerine yönelik TÜBİTAK Destek Programları Değerlendirme Toplantısı TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nde (MAM) düzenlendi. TÜBİTAK MAM'da gerçekleştirilen toplantıda Araştırma Üniversitelerine yönelik TÜBİTAK Destek Programları değerlendirildi. Toplantıya TÜBİTAK-1004 Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı'nda yer alan proje yürütücüleri de katıldı. 

Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı’nın yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi ile Türkiye'nin uluslararası arenadaki rekabet gücünün artırılmasında taşıdığı önemin ayrıca değerlendirildiği bu toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. ÇUVALCI’ya Üniversitemiz TÜBİTAK-1004 Araştırma Programı Yürütücü Kuruluş (APYK) Yöneticileri Prof. Dr. F. Sena SEZEN ve Prof. Dr. Mehmet ERTUĞRUL eşlik etti.


25 Ağustos 2023