haberler

Bakanlık ve TÜÇA Yetkilileri, Üniversitemizin Sıfır Atık Uygulamalarını Değerlendirdi

“Üniversite Kampüslerinde Sıfır Atık Uygulamalarının ve Depozito Yönetim Sistemlerinin Kurulması ve Türkiye Genelinde Standart Uygulamaların Geliştirilmesi” Projesi kapsamında; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Türkiye Çevre Ajansı Başkanlığı yetkilileri, pilot kurumlardan biri olan bir Üniversitemize teknik bir ziyaret gerçekleştirdi.

Temsilcilerin, Rektörlük Toplantı Salonu’nda bir araya gelmesi ile başlayan programa; Üniversitemiz Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bünyamin ER başkanlığında, Sıfır Atık Koordinatörlüğü’nden Prof. Dr. Dilek BEYAZLI, Doç. Dr. Müberra PULATKAN ve Dr. Öğr. Üyesi Nurcan ÖZTÜRK ve Çevre Sağlık Teknikeri Mehmet ŞAHİN, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Yasin ÖZTEL, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan Hülya ÇAKIR, Türkiye Çevre Ajansı’ndan; Gökberk YADİGAROĞLU, Hüseyin ILGAZ ve Ayşegül DÖNMEZ, Proje ekibinden; Doç. Dr. Ece Ümmü DEVECİ, Arş. Gör. Dr. Can Burak ÖZKAL, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden; Derya SAĞIROĞLU, Nilüfer KUTUROĞLU ve Emel HACIMAHMUTOĞLU katıldı.

Toplantıda; üniversitelerde depozit sisteminin yaygınlaştırılması, atıkların geri dönüşüme kazandırılması için farkındalık çalışmalarının yapılması ve kampüslerdeki atık potansiyelinin azaltılması gibi konular ele alındı. Toplantının ardından Üniversitemiz Kanuni Kampüsü’nde teknik bir gezi düzenledi.

Teknik gezide ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında, Üniversitemiz birimlerin tarafından gerçekleştirilen uygulamalar yerinde incelendi. Saha ziyaretine; Sıfır Atık Koordinatörlüğü’nden Prof. Dr. Dilek BEYAZLI, Doç. Dr. Müberra PULATKAN ve Dr. Öğr. Üyesi Nurcan ÖZTÜRK ve Çevre Sağlık Teknikeri Mehmet ŞAHİN eşlik etti. Heyete, Üniversitemizde hayata geçirilen “Sıfır Atık Projesi” kapsamındaki uygulamalar hakkında bilgi verildi. Teknik gezi sonrasında, birimler tarafından yapılan çalışmaları yorumlayan yetkililer, “Sıfır Atık” konusunda gerekli olan tüm ekipmanların (iç mekân, dış mekân, Mobil Atık Getirme Merkezi, atıkmatik ve kompost makinesi) yer seçimlerinin uygun olduğu ve Üniversitemiz Sıfır Atık Sistemi'nin geldiği noktanın başarısı konusunda görüşlerini bildirdi.

Türkiye genelinde standart uygulamalar ile Sıfır Atık ve depozito yönetim sistemlerinin kurulmasını hedefleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Türkiye Çevre Ajansı ve Proje Ekibi tarafından gerçekleştirilen bu ziyaretin değerlendirmesini içeren raporun, ilerleyen günlerde Üniversitemiz ile paylaşılması planlanıyor.


26 Nisan 2023