haberler

Basın Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, düzenlediği basın toplantısında; Üniversitemizin mevcut durumu ile gelecek hedefleri, Üniversitemizde son bir yılda yaşanan gelişmeler ve yenilikler ile projeler hakkında güncel değerlendirmelerde bulundu ve gazetecilerin yönelttiği soruları yanıtladı. 
Üniversitemizin Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen basın toplantısına Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın yanı sıra Rektör Yardımcılarımız; Prof. Dr. Akif CİNEL, Prof. Dr. Cemil RAKICI, Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ ve Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bünyamin ER ile Rektör Danışmanları katıldı.
Basın toplantısı, Üniversitemizin mevcut durumuna dair ayrıntılı istatistiksel verilerin aktarımı ile başladı. Rektörümüz, 2022 yılı YKS sonuçlarına göre; Üniversitemizin tercih edilirlik oranlarını, yıllara göre değişen öğrenci sayısını, yabancı uyruklu öğrenci sayısı oranlarını, akredite edilmiş olan programları, mezun öğrenci sayıları ile her bir akademisyene düşen öğrenci sayısı...vb. bilgileri detaylı tablolar ile aktardı. Ayrıntılı görsel sunumlar eşliğinde verdiği genel bilgilerin ardından son bir yılda Üniversitemizde meydana gelen gelişmeleri ve bu sürede elde edilen başarıları sıraladı. Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, hayata geçirilen bilimsel çalışmaların ve doğru yönetim anlayışının bir çıktısı olan ve YÖK tarafından verilen Tam Akreditasyon Belgesi ile Üniversitemizin, Türkiye’nin 20 Araştırma Üniversitesi arasında yerini alması yönündeki başarısına dikkat çekti. Rektörümüz ayrıca Üniversitemizin akademik ve idari birimleri ile ilgili gerçekleştirilen Ar-Ge çalışmaları, bilimsel araştırma projeleri, üretim merkezleri, laboratuvarlar  ile devam eden ve planlanan inşaatların durumu, iç ve dış paydaşlar ile yapılan iş birliği protokolleri ve çalışmalar konusunda da ayrıntılı bilgi sundu. 
Rektörümüz basın toplantısının sonunda, katılım sağlayan basın temsilcilerine, toplantıya gösterdikleri ilgi ve Üniversitemiz hakkındaki bilgileri doğru ve zamanında paylaşımları adına teşekkür etti. Basın toplantısı, gerçekleştirilen sunumun ardından basın temsilcilerinin sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

 


23 Eylül 2022