haberler

"Benim Gözümden Kampüs" Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Üniversitemiz Bilim, Kültür, Sanat Haftası (BKS) kapsamında düzenlenen etkinliklerden biri olan "Benim Gözümden Kampüs" Fotoğraf Yarışması sonuçları açıklandı.

Üniversitemiz Bilim, Kültür, Sanat Haftası münasebetiyle Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ve katılımcıların, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin; tarihine, doğasına, eğitimine, mimarisine, kültürel ve sosyal dokusuna yönelik fotoğrafları ile katılım sağlayacağı “Benim Gözümden Kampüs” Fotoğraf Yarışması'na; 47 eser sahibi, 129 eseri ile başvuruda bulundu.

Yarışma Şartnamesi'nde belirtildiği haliyle BKS Haftası öncesinde değerlendirilmesi yapılarak sonuçları kamuoyuna açıklanan yarışmanın Seçici Kurulu'nda; Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Dr. Erhan MUTLUGÜN, Atatürk Üniversitesi’nden Dr. Basri GENÇCELEP, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nden Dr. Kürşat Kaan ÖZKEMAHLI, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Volkan ATAR, Kocaeli Üniversitesi’nden Arş. Gör. Ali Fuat ALTIN görev aldı.

47 eser sahibinin, 129 eseri ile başvuruda bulunduğu "Benim Gözümden Kampüs" Fotoğraf Yarışması'nın Seçici Kurul Üyeleri, ödüllendirilmeye değer gördüğü ilk üç eseri belirledi. Seçici Kurul ayrıca Mansiyon Ödülü'ne layık görülen üç eseri ve sergilenmeye değer görülen on beş eseri de açıkladı.

Yarışma koşullarına uygun olarak gönderilen fotoğraflar arasında yapılan değerlendirme sonucunda; Etibar MAMMADOV, Birincilik Ödülü'ne; Ali MERMERTAŞ, İkincilik Ödülü'ne ve Ariunjargal NARANBAATAR, Üçüncülük Ödülü'ne layık görüldü. Ayrıca Sema MERMERTAŞ, Nyambat BUYANTOGTOKH ve Çağlar DEMİRDAL ise Seçici Kurul kararıyla Mansiyon Ödülü almaya hak kazandı.

Sema MERMERTAŞ, Ali MERMERTAŞ, Etibar MAMMADOV, Ateş Can YEŞİLLETEN, Furkan NAMAL, Eren SARGIN, İsmet Cem ERTEM, Ariunjargal NARANBAATAR, Beyzanur KAZAN, Çağlar DEMİRDAL, Melike YILMAZ, Margaderdene MUNKHTUR ve Zühal DİNDAROĞLU’nun eserleri, Seçici Kurul kararıyla sergilemeye değer görüldü.

Yarışmada derece alan ve sergilemeye layık görülen fotoğraflar, dijital olarak web sayfamızda benim gözümden kampüs fotoğraf sergisi | Bilim Kültür Sanat Haftası (ktu.edu.tr) linkinde gösterime girerken ödül alan ve sergilenme başarısı elde eden fotoğraflar, 15-18 Mayıs 2023 tarihleri arasında Üniversitemizde gerçekleştirilecek olan BKS Haftası'nda; Bilim, Kültür ve Sanat Evi’nde sergilenecek.

Değerlendirme sonuçlarına https://www.ktu.edu.tr/bks2023/haber/benim-gozumden-kampus-fotograf-yarismasi-degerlendirme-sonuclari linki üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.


10 Mayıs 2023