haberler

BKS23'te Engelliler Haftası Coşkuyla Kutlandı

 

Üniversitemizin kuruluş yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler ile bilim, kültür ve sanatı bir araya getiren "Bilim, Kültür, Sanat Haftası 2023" tüm coşkusu ile devam ediyor.

Üniversitemizin “Bilim, Kültür, Sanat Haftası” kapsamında düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Engelliler Haftası da unutulmadı. Dünya genelinde Birleşmiş Milletler üyesi olan 156 ülkede, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası kapsamında, Üniversitemiz Engelsiz Öğrenci Birimi ile Trabzon'daki engelli bireylere eğitim veren okulların katılımı ile engellilik sorunları, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konuları üzerinde yoğunlaşan bir program düzenlendi. Programa, Üniversitemizin akademik ve idari personeli ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Engelliler Haftası Etkinliklerinde, Halaydan Horona ve Zeybeğe Tam Not Alan Performanslar

Engellilerin sorunları, eğitimi, engellerin önlenmesi üzerine konuşmaların yapıldığı programda, Trabzon Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Savaş YOL, engellilerin yaşadığı sorunlara dikkati çekti. Etkinlik, konuşmaların ardından çeşitli halk oyunları gösterileri, sanatçı performansları ve stand-up gösterileri ile devam etti.

Sanatçılar; Nurhan PEKTAŞ, Vedat SAYAR ve Gencebay ALPASLAN, performanslarıyla katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Trabzon Rehberlik ve Araştırma Merkezi öğretmenlerinden Yusuf ŞAFAK ise stand-up gösterisiyle etkinliğe renk kattı. Mustafa SAKA ve Psikolog İzel SEYHAN da bir sunum yaptı. Trabzon’da özel eğitim veren okullardan programa katılan Çamlık Özel Eğitim Okulu öğrencileri, halk oyunları gösterisi sergilerken Zafer Özel Eğitim Okulu öğrencileri, zeybek ve horon gösterisi sundu. Karadeniz Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri ise kule gösterisi gerçekleştirdi. Tüm bu performanslar, izleyenlerden tam not aldı. Etkinlik ile katılımcılar, unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Tüm Gelirler, Engelleri Aşmak İçin Bağışlandı

Üniversitemiz Engelsiz Öğrenci Birimi'nin organizasyonu ve Trabzon Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü öğrencilerinin katkıları ile Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında bir kermes gerçekleştirildi. Üniversitemiz Engelsiz Öğrenci Birimi ve Geleneksel El Sanatları Bölümü öğrencilerinin katkılarıyla düzenlenen kermesten elde edilen gelirin, engellilere destek amacıyla kullanılacak olması, Engelliler Haftası etkinliklerinin önemli bir parçası oldu.


16 Mayıs 2023