haberler

COD-MON Projesi Başlangıç Toplantısı (Kick-Off Meeting) Gerçekleştirildi

Üniversitemiz koordinatörlüğünde ve akademisyenimiz Dr. Memnüne KOKOÇ yürütücülüğünde, Erasmus+ Okul Eğitiminde İş Birliği Ortaklıkları (KA220-SCH) kapsamında desteklenen “Montessori Based Unplugged Coding and Robotic in Early Childhood” adlı projenin Trabzon şehrindeki başlangıç toplantısı 31 Mayıs-3 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Başlangıç toplantısı etkinlikleri, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde, proje ortağı yerli ve yabancı kuruluşların temsilcileri, değerli misafirlerimiz ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cemil RAKICI ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Evren GÖRMÜŞ'ün katılımıyla 31 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cemil RAKICI’nın konuşması ile başlayan tören, İtalya Bari Üniversitesi'nden Doç Dr. Valeria ROSSİNİ ve Trabzon Üniversitesi’nden Doç Dr. Yasin ÖZTÜRK’ün sunumuyla devam etti. COD-MON Projesi Yürütücüsü Dr. Memnüne KOKOÇ tarafından projenin tanıtımı ve Unplugged Kodlama ve Robotik başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Açılış, Üniversitemiz Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Emrah AYVAZ’ın, Erasmus+ Kurum ve Kuruluşlar Arasında İş Birliği Ortaklıkları başlıklı sunumu ve Trabzon Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet KOKOÇ’un, E-Öğrenme Platformu ve Öğrenme Toplulukları başlıklı sunumu ile tamamlandı.

Trabzon Üniversitesi (Türkiye), Ortahisar Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Türkiye), Universite Degli Studi di Bari (İtalya), Institut Montessori (Slovenya) ve Ceip Santa Clara (İspanya) kurumlarının ortak olduğu projenin başlangıç toplantısı etkinlikleri, dört gün boyunca Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ortahisar Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Trabzon Üniversitesi ve Trabzon ili çevresinde gerçekleştirildi. Yapılan toplantılar, sunumlar, atölye çalışmaları, kurum ve kültür gezileri ile akademik ve kültürel etkileşim, eğitsel uygulamaların paylaşımı, proje sürecinin çok kültürlü yapıda değerlendirilmesi ve yapılandırılması gibi birçok deneyimi yaşama fırsatı elde edildi. Etkinlikler sonunda, proje ortaklarını temsilen toplantıya iştirak edenler, Katılım Sertifikası almaya hak kazandı.


16 Haziran 2023