haberler

Dijital Dönüşümün Heyecan Verici Dünyası KTÜ'de Buluştu

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), geleceğin iş dünyasına ışık tutmayı hedefleyen Yenilikle Geleceğe Sektörel Oryantasyon ve Kariyer Günleri etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

Üniversitemizin yürütücüsü olduğu Future Skills Academy Projesi kapsamında gerçekleştirilen Yenilikle Geleceğe Sektörel Oryantasyon ve Kariyer Günleri KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde devam ediyor. Kariyer günleri organizasyonu ile dijital dönüşümün heyecan verici dünyası katılımcılarla buluşuyor. KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılış programına, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil RAKICI, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ali Haydar BAŞ, Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Servet KABA, STK temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cemil RAKICI, açılış töreninde yaptığı konuşmada Future Skills Academy Projesi'nin; geleceğin iş dünyasının taleplerine uygun yetenekleri yetiştirme vizyonunu taşıdığını vurgulayarak bu alanda uzun süredir yürütülen çalışmaların önemli bir adımı olduğunu belirtti. Özellikle artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, bulut bilişim, eklemeli imalat, finansal teknolojiler gibi geleceğin teknolojilerini yönetebilecek gençlerin yetiştirilmesinin önemine değindiği konuşmasında Prof. Dr. RAKICI sözlerini: Bu organizasyon kapsamında ele alınan tüm konuların gençlerin gelecekteki başarılarına ışık tutmasını ümit ediyoruz. Bu noktada projede ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, projemizin tüm paydaşlarına ve bugün burada bizimle olan ülkemizin ve bölgemizin çok değerli işletmelerine teşekkür ediyor ve etkinliğin hayırlı olmasını diliyorum, ifadeleri ile bitirdi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Haydar BAŞ, Geleceğin İşleri Akademisi (FSA) gibi vizyoner bir projede yürütücü ortak olarak yer almanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek başladığı konuşmasında gerçekleşen bu organizasyon çerçevesinde, dijital oyunlar ve simülasyonlar, sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamaları, blokzinciri ve yapay zekâ gibi geleceğin teknolojileri üzerine odaklanılacağını dile getiren BAŞ sözlerini şöyle sürdürüdü:  Biz bu projeyi bölgede bulunan diğer üniversiteler ile de yürütmeyi hedefliyoruz. Bu, tüm bölge gençliğine hitap etme ve fırsat eşitliği yaratma çabamızın bir göstergesidir. Geleceği hep birlikte inşa etmek, bölgesel kalkınmayı desteklemek ve gençlerimizin potansiyelini en iyi şekilde ortaya çıkarmak için çabalıyoruz. 

Açılış programında Proje Yürütücüleri Dr. Öğr. Üyesi Bilgen AKMERMER ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Proje Uzmanı Gözde YILMAZ etkinliğin başlangıcından bugüne kat edilen yolu özetleyen sunumlar gerçekleştirdi. Projenin hedefinin, bireyleri eğitmek ve iş dünyasına kazandırmakla sınırlı olmadığını, vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi AKMERMER projenin aynı zamanda dijital teknolojilerin bölgede üretilmesi ve geliştirilmesi için kapsamlı bir planın parçası olarak hayata geçirildiğini hatırlattı ve geleneksel bir akademi yaklaşımından ziyade, bölgenin genel olarak dijital teknolojileri, yönetebilmesi ve bu teknolojilerin bölgeden çıkması için çaba harcandığını ifade etti.

Açılış töreninin ardından Sektör Liderleri ile Sohbetler başlığında: Tasarruf ve Yatırım, 2030: Deneyim Çağında İnsan, Blokzinciri: Yeni Güven Protokolü ile Üretken Yapay Zekâ ve Main konularında alanın uzmanları konuşmalar yaptı. Organizasyon programı Dijital Kadavra ve Sağlıkta Yapay Zekâ konularını ele alan TOBB Üniversitesinden öğretim üyeleri Prof. Dr. Selçuk TUNALI ve Prof. Dr. Osman EROĞLU Sağlıkta Dijital Dönüşüm alanında yaşanan yeni gelişmelere dair sunumlar yaptı. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyeleri tarafından organizasyonun ilk gününün son oturumunda Sağlıkta Dijital Dönüşüm başlıklı bir panel gerçekleştirildi.

İnsan Merkezli Deneyim Tasarımı: Oyunlaştırma Etkinliği, Sektör Liderleri ile Sohbetler, Türkiye’nin 5G ve Ötesine Yolculuğu ana başlıklarında etkili ve verimli programların yer aldığı etkinlik 17 Mayıs tarihine kadar sürecek. İş görüşmeleri, dijital dönüşüm panelleri ve sektörel buluşmalar gibi birçok etkinliğin düzenlendiği kariyer günlerine katılan herkes etkinlik alanda kurulan ulusal ve yerel firma standartlarında sektör temsilcileri ile yüz yüze görüşme fırsatı da buluyor.

Organizasyon  programı hakkın detaylı bilgiye https://www.yeniliklegelecege.com https://www.ktu.edu.tr/fsa ve https://www.instagram.com/future.skills_academy linklerinden erişim sağlanabilir.

 


16 Mayıs 2024