haberler

"Fark Et, Fark Yarat!" Ekibimizin Projesi Kapsamında Temin Edilen Akülü Tekerlekli Sandalye, Yeni Sahibine Teslim Edildi

Üniversitemiz Farabi Hastanesi personelinden oluşan “Fark Et, Fark Yarat!” ekibi tarafından Ağustos 2023 tarihinden bu yana, plastik atıkların doğaya verdiği zarara engel olmak amacıyla yürütülen proje kapsamında toplanan plastik kapak ve atık sayesinde temin edilen engelli aracı, düzenlenen bir tören ile yeni sahibine teslim edildi.

Tören, açılış konuşmaları ile başladı. İlk sözü alan Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal TEKİNBAŞ konuşmasında, “Biz, bir eğitim kurumuyuz. Dolayısıyla sadece sağlık hizmeti sunmuyoruz, vatandaşımızın her açıdan bilgilendirilmesi ve doğru davranışa yönlendirilmesi arzusuyla çeşitli girişimlerde, çalışmalarda bulunuyoruz. Örneğin; doğamızın, uzun süre yok olmayan kirli unsurlardan temizlenmesi için arkadaşlarımız tarafından oluşturulan ‘Fark Et, Fark Yarat’ ekibi ile Trabzon’un çeşitli alanlarından atıkları topluyoruz, topladığımız atıklar belli bir sayıya ulaştıktan sonra bunları satarak engelli olan hastalarımızın hayatlarını kolaylaştıracak şekilde onlara akülü tekerlekli sandalye alınmasını sağlıyoruz.” sözlerine yer verdi. Ardından konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, projeye destek olan tüm birimlere, idari ve akademik personele, çocuklara, Hami Yıldırım İlkokulu, Mahmut Celalettin Öktem Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yeşiltepe İlkokulu idarecileri, öğretmenleri, öğrencileri ve velilerine, diğer dış paydaş kurum personeline, hastalara, hasta yakınlarına, Trabzon ve çevre illerden vatandaşlara teşekkür ederek “Üniversiteler, bilgi aktarımının ve akademik eğitimin gerçekleştirildiği mekânlar olmanın ötesine geçerek toplumsal sorunlara çözüm üretme konusunda da önemli bir merkez haline gelmiştir. Bu çerçevede, toplumun her kesiminden bireylerin karşılaştığı zorluklara çözüm bulmak, yaşadıkları çevreye ve dünyaya katkı sağlamak adına Karadeniz Teknik Üniversitesi olarak bilimsel araştırmalar, sosyal projeler ve yenilikçi fikirlerle öncü bir rol üstleniyoruz. Bilmenizi isterim ki sorunun değil, çözümün bir parçası olmak istiyoruz… Bu amaçla insanlık ve ülkemiz için gücümüz yettiğince neyi değiştirebiliriz diyerek sosyal sorumluluk bilinciyle bir araya gelen ‘Fark Et, Fark Yarat!’ KTÜ Gönüllü Çalışma Ekibi, harekete geçerek ‘Sıfır Atık Projesi’ne destek olmuştur.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından proje sayesinde toplanan ve doğadan uzaklaştırılarak ekonomiye kazandırılan yaklaşık 2800 kg plastik atık ile elde edilen kaynakla temin edilen bir adet tekerlekli akülü sandalye, yeni sahibi Miraç AYDIN’a teslim edildi. Tören, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.


26 Temmuz 2024