haberler

Filipinler Heyeti Üniversitemizi Ziyaret Etti

Üniversitemiz ile Filipinler Yükseköğretim Kurumları arasında,  Akademik Gelişim ve Üniversitelerarası Değişim Programları İş Birliği Toplantısı yapıldı. Filipinler Cumhuriyeti Yükseköğretim Komisyonu üyelerinden oluşan heyet, uluslararası iş birliği için Üniversitemizi ziyaret etti.

Filipinler ve Türkiye'deki Üniversiteler Arasında “Development of Academic and Exchange Programs Among Universities in The Philippines and Türkiye” (Akademik Gelişim ve Üniversitelerarası Değişim Programları) Projesi kapsamında Türkiye’yi ziyaret eden Filipinler Heyeti, geçtiğimiz günlerde YÖK’te imzalanan protokoller çerçevesinde yapılacak iş birliklerini görüşmek üzere Üniversitemizi ziyaret etti.

Trabzon’a gelen Filipinler Cumhuriyeti Yükseköğretim Komisyonu Üyeleri, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI tarafından makamında ağırlandı. Rektörlük makamında gerçekleştirilen görüşmede Rektör Yardımcılarımız; Prof. Dr. Akif CİNEL, Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ ve Prof. Dr. Cemil RAKICI ile Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Ercan KÖSE de bulundu. Rektörümüz Prof. Dr. ÇUVALCI görüşmede, Filipinler Heyeti'ni Üniversitemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti ve heyete, Karadeniz Teknik Üniversitesi hakkında bilgi verdi.

Ziyarette, Mindanao Eyalet Üniversitesi-Naawan Kampüsü Rektörü Prof Dr. Elnor C. Roa proje ve projeye ortak olan üniversiteleri tanıttı. Rektör Roa, Akademik Gelişim ve Üniversitelerarası Değişim Programları Projesi'nin Filipin Yüksek Öğrenim Komisyonu'nun (CHED) 2019 yılındaki akademik misyonunun bir çıktısı olduğuna ve projeye seçilen üniversitelerin özellikle Balıkçılık ve Deniz Bilimleri alanlarında en iyi eğitim kurumları olarak Filipinler Yükseköğretim Komisyonu tarafından tanınırlığına dikkati çekti. Kendilerine gösterilen ilgiden dolayı Rektörümüze teşekkürlerini ileten heyet üyeleri, KTÜ ile iş birliği yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti.

Rektörlük makamında yapılan görüşmenin ardından imzalanan protokoller çerçevesinde hayata geçirilecek iş birliklerini belirlemek amacıyla Rektörlük Senato Salonu’nda bir toplantı yapıldı. Ankara’da imzalanan protokollerin detaylarının görüşüldüğü toplantıda; hangi konularda araştırma yapılacağı, ortak program açma, ortak diploma gibi konuların nasıl hayata geçirileceği, öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliği/değişimi, araştırmacı/bilim insanı programları, uluslararası konferanslar, kütüphane kaynaklarının paylaşımı, laboratuvar eğitimi ve diğer konuları içeren gündem maddeleri görüşüldü. Toplantıda, projeye ortak olan yedi üniversitenin temsilcileri sırasıyla üniversitelerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Ayrıca yapılacak iş birliklerinde kurum olarak imkânlarını ve KTÜ’den beklentilerini ifade etti. Toplantıda son olarak proje dahilinde ‘Sorumlu Balıkçılık ve Sürdürülebilir Su Ürünleri Yetiştiriciliği’ konusunda uluslararsı bir konferans düzenlenmesine karar verildi ve konferansın detayları konuşuldu. İmzalanan iş birliği anlaşmalarının ardından heyetler, iki ülke arasında eğitim alanlarındaki iş birliğini daha da geliştirmek amacıyla akademik ve diğer alanlarda, üniversiteler arasında yapılabilecek çalışmaları görüştü.

Proje toplantısının ardından Kanuni Kampüsü, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi ile Çamburnu Yerleşkesi içerisinde bulunan birimleri gezip incelemelerde bulunan heyet, buralarda yürütülen faaliyetler hakkında bilgilendirildi.


05 Ekim 2022