haberler

Kamu Kurumlarımız Faaliyetlerini, Uluslararası Öğrencilerimiz Kültürlerini Tanıttı

Üniversitemiz "Kamu-Sivil Toplum Kuruluşları"nın faaliyetlerinin tanıtıldığı stantların yer aldığı büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Ayrıca aynı alanda organize edilen Uluslararası Öğrenci Buluşmaları, renkli görüntülere sahne oldu.

Bilim, Kültür, Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında “Kamu-Sivil Toplum Kuruluşları"nın faaliyetleri, Üniversitemiz 15 Temmuz Demokrasi Alanı’nda öğrencilerimize tanıtıldı. Düzenlenen programın açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Trabzon İl Müftüsü Selami AYDIN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil RAKICI, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın marşları eşliğinde organizasyonun açılışını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, beraberindeki heyet ile birlikte stantları ziyaret etti ve yapılan çalışmalarla ilgili stant sorumlularından bilgi aldı.

Kültürlerini Tanıttılar
Organizasyon kapsamındaki bir diğer etkinlik ise Üniversitemiz çatısı altında yer alan öğrenci kulüplerinin faaliyetlerinin tanıtıldığı Uluslararası Öğrenci Buluşmaları oldu.  Üniversitemizde eğitim hayatına devam eden yabancı uyruklu öğrenciler; ülkelerini, kültürlerini ve geleneklerini, fuara katılan ziyaretçilere tanıttı. İnsanlar arasındaki etkileşim sonucunda doğup gelişen kültürlerin ülkemizdeki temsilcileri olan öğrencilerimiz; ülkelerini temsil eden yöresel kıyafetleri, eşyaları, müzikleri ve yöresel yemekleri sergileyerek katılımcılara farklı deneyimler yaşattı.

Birbirinden eğlenceli oyunların da yer aldığı organizasyonda; Bilek Güreşi, Halat Çekme Yarışması ve Eğitsel Oyunlar gibi bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.


22 Mayıs 2024